Új brand a 125 wattos klubban

Nem meglepő, hogy a Realme is bejelentette saját néven a 125 wattos töltésteljesítményt, amivel augusztusig elvileg ki is maxoltuk ezt a témát.

Az Oppo almárkájaként nem meglepetés, hogy a Realme is bejelentette a jelenlegi leggyorsabb töltési szabvány implementálását, csak itt UltraDart Charge-nak hívják és a 20V/6,25A teljesítményt háromfelé osztja a töltésvezérlés, ami mindkét 2000 mAh-s akkumulátort egyszerre tölti 10 volt feszültség mellett 12,5 amper áramerősséggel és a 10 helyett 14 hőszenzor ügyel a túlmelegedés (40 fok fölé elvileg engedi a hőmérsékletet) megelőzésére.

A nagyteljesítmányű vezetékmentes töltőpadról nem volt szó, de az 50 wattos mini és a 65 wattos, kisebb méretű adaptert is megtaláljuk majd a piacon UltraDart felirattal is. A töltéstechnológia visszafelé kompatibilis a Realme korábbi megoldásaival, a 125W PPS, 65W PD és 36W Quick Charge szabvánnyal is, illetve nyilván a VOOC és a Warp Charge protokollokkal. A Realme 33%-os töltöttséget ígér 3 perc alatt, ami kábé pont ugyanaz a szint, mint a többi ilyen technológia, csak nem 5 perces intervallumot promóznak, hanem hármat.

Előzmények

Hirdetés