Új, felső-középkategóriás Coolpad a láthatáron

A kínai vállalat igen komolyan veszi az európai piacépítést, amit már csak a kezdetekkor megejtett névváltoztatás is kellően alátámaszt, nem mintha a Coolpad ismerősebben csengene, mint a Yulong. Viszont a gyártó mindent megtesz, hogy ezen változtasson, így már a középkategória tetejében is képviseltetik magukat. A kedvező fogadtatásban részesülő Torino S erősebb variánsa, a csak simán Torino névre hallgató készülék a hónap végétől lesz elérhető Magyarországon. A Torino nem csak erősebb hardvert kapott, de a kijelző mérete is megnövekedett, valamint hajlított kialakítással operál, noha a felbontás maradt HD, immár 5 és fél hüvelyken oszlik el. Ez mindössze 267 ppi-t jelent. Persze a megjelenítés minőségét nem csak ez az érték befolyásolja.

A teljesítményre viszont kimondottan kedvezően tud hatni egy jól megválasztott kijelző, így a 64 bites, nyolc, egyenként 1,36 GHz-en futó, Cortex-A53-as magot tartalmazó Snapdragon 415-ös lapkának valószínűleg nem fog gondot okozni a rendszer megfelelő sebességű üzemeltetése, amihez korrekt mennyiségű – 3 GB – rendszermemória és egy Adreno A405-ös IGP társul. A 16 gigabájtot számláló belső tárhely további 32-vel toldható meg egy microSD kártya segítségével. Az energiaellátást biztosító 2500 mAh-s telep nem tűnik túl vaskosnak, mindössze az optimalizáción fog múlni, hogy mire lesz elég.


[+]

Ahogy az előd, úgy a Torino is rendelkezik érintésérzékeny ujjlenyomat-olvasóval, melyhez ujjanként különböző, de összesen öt feladatot rendelhet a felhasználó, mint az exponálás, hívásrögzítés vagy a közvetlen tárcsázás. Kissé életszerűtlennek tűnik, hogy ezek közül bármelyiket is a kis-, netán a gyűrűsujjunkkal intézzük, lévén a leolvasó a hátlapon helyezkedik el, de a többfunkciós használhatóság mindenképpen előnyös. A biztonságra sem lehet panasz lehet panasz, ugyanis Las Vegasban a Coolpad speciális felhasználói fiókja nyerte el a legbiztonságosabb titkosítási megoldás díját a CES-en. Az 5.1-es Androidra épülő Cool UI 8.0 többek között ezt is tartalmazza, így gyakorlatilag kapunk egy másik telefont és felhasználói önazonosságot is a készüléken belül. Mármint virtuálisan. A 13 megapixeles, f/2.2 apertúrájú, LED villanóval kiegészített főkamera a Torino S-hez hasonlóan nem nélkülözi a Pro, vagyis kézi módot sem, ami nagyobb mozgásteret ad a pillanat minél hitelesebb megörökítéséhez.

Az 5 megapixeles előlapi modul is derekasan meg van támogatva opciókkal, elvileg akkor sem kelt majd csalódást, ha reménytelenül szelfiképtelen ábrázattal rendelkezünk, a szoftver ugyanis rengeteg különböző beállítással próbál segíteni rajtunk. Azt még nem tudjuk, hogy a június végétől, 69.990 forintért beszerezhető készülék milyen kifejezést csal az arcunkra, de legrosszabb esetben majd kikorrigáljuk a 25 beállítás valamelyikével, amit a front kamera rejteget.

Hirdetés