Új taggal bővült a Huawei TalkBand széria

A Huawei TalkBand B7 külsőségekben nem változott, de több mikrofont, jobb zajszűrést és hangminőséget kínál.

Kicsit elveszett a Huawei múlt heti kínai termékbejelentései között egy eszköz, mely nem kevésbé érdekes, mint a többi. Sőt, talán a TalkBand B7 még fontosabb is, hisz nem sújtja a Google-szolgáltatások hiánya, mint a telefonokat és tabletet, nem csillagászati az ára, mint a prémium Watch Ultimate-nek, így könnyebben elérhető és kényelmesebben használható bárkinek, mert a HarmonyOS 2-es mellett Android 7 és iOS 9 vagy újabb operációs rendszert futtató eszközökkel is kompatibilis. Bár az talán igaz, hogy kicsit szűkebb piaci igény van rá, mint a TWS fülhallgatókra. A TalkBand széria 2014-ben indult, s az alapvetés közel tíz év alatt sem változott: aktivitásmérő karperecet és a Bluetooth headsetet ötvöz a TalkBand, kettő az egyben. A B7 is ezt teszi, formáját tekintve alig különbözik a 2020-as B6-tól.

Huawei TalkBand B7
Huawei TalkBand B7 [+]

A készüléktest (47,3 x 20 x 12,5 mm és 13 gramm) kipattintható a rozsdamentes acél házból (58,3 x 22,8 x 12,5 mm és 30 gramm), melyen igény szerint cserélhetők a szíjak is. A gyári szilikon vagy bőr szíj 140 - 210 mm-es csuklóra jó. Az aktivitásmérő-headset 1,53”-es AMOLED kijelzővel van felszerelve, ennek felbontása 188 x 460 pixel (326 ppi), természetesen támogatott az érintéssel történő vezérlés, mivel egyébként csak egy gomb található a készüléktest jobb oldalán. A TalkBand B7-ben a Kirin A1-es lapka dolgozik, telefonnal pedig Bluetooth 5.2-es kapcsolaton keresztül kommunikál az eszköz.

[+]

A hangszóró és a fülkagylóba illeszkedő rész hátul van, a Huawei szerint két mikrofonnal és a továbbfejlesztett zajszűrő algoritmusukkal jobb a hangfelismerése a B7-nek és tisztább hívásokat tesz lehetővé, mint a korábbi modellek. A fitnesz vonalon pulzust és véroxigén-szintet képes mérni az eszköz, valamint tíz különböző mozgásforma felismerésére és rögzítésére képes. Emellett adottak természetesen a szokásos okoskarkötős funkciók is, mint az értesítéskijelzés, időjárás-előrejelzés, stopper, időzítők, egyebek.


[+]

Tölteni USB-C csatlakozón lehet a TalkBand B7-et, egy töltéssel és karkötőként valamint headsetként való kevert használattal a Huawei két napnyi üzemidőt ígér. Adott a gyorstöltés, tíz perc alatt egy órányi működésre való energiát szív magába a B7. A készülékház IP57-es minősítésű. A karkötő-headset két színben (fekete és szürke) került forgalomba Kínában 999 jüanért, ez 51 860 magyar forintnak felel meg. Arról egyelőre nem tudni, hogy a Huawei nemzetközileg is piacra dobja-e az eszközt, ha igen, azt valószínűleg a május 9-i müncheni rendezvényükön jelentik majd be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés