Új iPad Pro és Siri otthoni asszisztens a WWDC-n?

Az Apple Worldwide Developers Conference, vagy csak WWDC az almás óriás talán második legfontosabb éves eseménye a szokásos, őszi iPhone bemutatók után (naptárilag előtt), és a 2017-es konferencia dátuma is biztos: június 5-e és 9-e között kerül megrendezésre a kaliforniai San Diegóban. Az egész pontos Apple pletykáiról ismert elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja: a WWDC-n frissítés kap a kisebbik iPad Pro. A 10,5 hüvelykes képátlóval érkező masina roppant vékony kávákat, éppen ezért a 9,7-eshez hasonló méreteket kaphat, bár ez nem feltétlenül lesz elég az egyre romló táblagépes eladások fellendítésére.


Elvékonyodhatnak a kisebbik iPad Pro kávái [+]

Éppen ezért egy másik eszköz is befuthat júniusban: a Siri hangasszisztensre épülő, otthoni használatra szánt Apple okoshangszóró, amely az Amazon Echónak és a Google Home-nak állíthat konkurenciát. Ez az Echo Show-hoz hasonlóan akár érintőképernyőt is kaphat, illetve a rácsok mögött Beats hangszórókat és esetlegesen egy előlapi kamerát. Kuo hozzáteszi: az Apple a terméket várhatóan az Echo Show 230 dolláros (65 ezer forintos) kezdőára fölé fogja pozicionálni.


Az Amazon Echo Show után érkezhet az Apple otthoni, kijelzővel ellátott személyi asszisztense [+]

Kapcsolódó hír, miszerint az Apple felvásárolta a mesterséges intelligenciával foglalkozó Lattice Datát. A mintegy 200 millió dolláros tranzakciót követően a vállalat 20 mérnöke Cupertinóba teszi át szélhelyét, és a feladatuk immáron az Apple rendszerében az úgynevezett sötét vagy dark data megfelelőbb strukturálása lesz. A dark data alá minden olyan adat besorolható, amelyet például a nagy cégek gyűjtenek mindennapos tevékenységük során, de aztán nem igazán használják föl, így „feleslegesen” kerülnek tárolásra. Ez a szétszórt, strukturálatlan és az IBM szerint drasztikusan növekvő adatcsoport a jelenlegi összes adat 90%-át teszi ki, és ez nyilván az Apple-t is érinti, úgyhogy kezdeni szeretnének vele valamit.

Azóta történt

Előzmények

  • It's Showtime! Kijelzőt kapott az Amazon Echo

    Az Echo Show 7 hüvelyken megjeleníti mindazt, amit a személyes hangasszisztensnek túl hosszú volna felolvasni. Ennél az új alexás kiegészítő persze sokkal többet tud.

  • Háromféle iPad Pro érkezhet tavasszal

    Az Apple A10X rendszerchip már borzolgatja is a kedélyeket, igen ütősnek ígérkezik.

  • iOS 10 rendszerbemutató

    Egy iPhone 6s fedélzetén tudtuk kipróbálni, mit nyújt az Apple mobil operációs rendszerének legújabb változata. A gyorsan terjedő iOS 10 felhasználói felületben és funkcionalitásban egyaránt felvonultat újdonságokat.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés