Új J7-es készüléken dolgozik a Samsung

Vietnami belső információk szerint új, alsó-közép kategóriás Samsung eszköz készül a belső piacra, ami a J7 Prime nevet viselheti. A forrás szerint a J7 Prime nem az idei J7 (2016) konkurenciája, hanem a tavalyi készülék továbbgondolt változata, bár a képek és a jelenleg ismert specifikáció alapján mindkettőnél frissebb, erőteljesen áttervezett eszközre számíthatunk.

A legszembetűnőbb újdonság, azon kívül, hogy a készülékház unibody kialakításúnak tűnik, a 2.5D hajlított, 5,5 hüvelykes kijelző, valamint a merőben szokatlan módon, jobb élre helyezett multimédiás hangszóró. A hagyományos, fizikai Home gombot viszont nem hagyta el a gyártó, de felvértezték az ujjlenyomatok leolvasásának képességével.


[+]

A specifikációt illetően is előrelépést mutat az új J-övevény: a Super AMOLED kijelző egyrészt Full HD felbontást kap, a J7 (2016)-tal megegyező Snapdragon 617-es chipset pedig már 3 GB rendszermemóriát segítségül. Nem kizárt viszont, hogy a Samsung saját megoldása lesz a befutó, ahogy az idei modell is két változatban készült, így az első 14 nanométeres gyártástechnológiával készülő, de középkategóriás Exynos 7870 is a pakliban van, ami a Super AMOLED kijelzővel és a 3300 mAh-s akkumulátorral meggyőző energiahatékonyságot jelentene.


[+]

A 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera megegyezőnek tűnik a J7 (2016)-nál már megismert modulokkal, amik nem bizonyultak rossz megoldásnak a kategóriában, bár a képek alapján az előlapi vakuról le kell mondanunk. A forrás állítása szerint Samsung előrebocsájtotta, hogy megtartja a kedvező árszintet, így remélhetőleg a korrekt felszereltségű középkategóriás eszköz tiszteletét teszi a délkelet-ázsiai ország határain kívül is.

Előzmények

  • Samsung Galaxy J7 (2016) - a J-hegy csúcsa

    A J sorozat legnagyobb tagja sem maradt ki az aktualizálásból, így a gyártó idei gyakorlatát követve a J7 is megkapta a kisebb módosításokra utaló 2016-os jelzetet.

  • Samsung Galaxy J7 - arany-os

    A J-család legnagyobb és egyben legerősebb tagja Exynos és Snapdragon chipsettel is forgalomba került, két SIM-et kezel, 13 megapixeles kamerával rendelkezik, és mindemellett egész jó az üzemideje.

Hirdetés