Új Nokia érkezik április 27-én

Azt eddig is sejtettük, hogy valami X lesz a Nokia következő modellje, viszont az összes információ egy hirdetőtábláról származott és az sem volt valami sok: mindössze egy dátum és egy X. A NokiaMob még annyit tudott összekukázni, hogy vélhetően egy MediaTek és Snapdragon verzió várható 4/64 és 6/128 GB memóriakiosztással. A legfrissebb értesülések szerint ez a Nokia 6X lesz. Nem mellesleg a Nokiának már volt egy X6-ja, ahogy sima X-e is, nem mintha különösebben meghatározó készülékek lettek volna, így jó eséllyel elég kevesen emlékeznek rá ahhoz, hogy ne okozzon látszólagos zavart a tér-idő kontinuumban.

Az eredeti Nokia 6X 2010-ből
Az eredeti Nokia X6 2010-ből [+]

Az új Nokia 6X-et elvileg a Nokia 6 (2018) és a 7 Plus közé pozicionálják 5,8 hüvelykes, keskeny kávás 18:9-es panellel elvileg kétféle lapkakészlettel. Az alapmodell  a MediaTek első AI Processing Unittal rendelkező szettjével, a Helio P60-nal várható 4/64 GB memóriakiosztással, míg a komolyabb változat Snapdragon 636-tal és 6 GB operatív memóriával fut majd, valamint mindkét variáns Android 8.0-val startol 1599 és 1799 jüanos áron (65 és 72 ezer forint).


[+]

Frissítés: Az újonnan előkerült renderképek alapján a Nokia 6X valahogy a fenti képeken látható módon nézhet ki. A kijelző-előlap arány igen jónak tűnik, van notch, alul viszont kizárólag egy szerény Nokia logó fér el az elvileg 19:9-es képarány mellett. A hátlap eléggé hasonló a Nokia 7 Plushoz, mindössze a LED segédfény elhelyezkedése különbözteti meg a két készüléket.

Azóta történt

Előzmények

  • Visszatér a Nokia X?

    Bemutat valamit április 27-én a Nokia, bár egyelőre csak tippelni lehet, mi lesz a kínai esemény főszereplője.

Hirdetés