Új PDA a Delltől

A Dell Axim X3 az Axim-sorozat legfiatalabb tagja. Legfőbb ismertetőjele, hogy laposabb és könnyebb, mint az X5-ös előd. Ezen kívül fontos szempont, hogy ez az első Dell PDA, amely WLAN-támogatással is rendelkezik. Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) jelentéséből azonban az is kiderül, hogy lesz majd egy WLAN nélküli változat is.


Forrás: www.pdaclub.pl

Az FCC adatai szerint a WLAN-t tartalmazó Axim X3 kereken 320, míg az anélküli példány 200 dollárba fog kerülni. A jelentésből az is kiderült, hogy a tajvani Wistron vállalat gyártja majd a 7,6x8,2x1,5 cm méretű eszközöket a Dell számára. Az X3 olyan értelemben is újdonság, hogy egy új termékvonal első tagjaként debütál. A WLAN-os modell motorja egy 400, míg a WLAN nélkülié egy 300 MHz-es Intel XScale processzor lesz. Előbbit 64, utóbbit 32 MB memóriával látják majd el. Operációs rendszerként (mindkét készüléken) a Microsoft Pocket PC 2003 szolgál.

Az IDC piackutató cég szerint a Dell azért kényszerül a termékvonal megújítására, mert 2003 harmadik negyedévében csupán a negyedik legnagyobb gyártó volt a maga hét százalékos részesedésével a Palm, a Hewlett-Packard és a Sony mögött.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés