Új vízálló fülhallgatót mutatott be a H2O Audio

A TRI Multi-Sport csontvezető technológiát használ a hangátvitelhez, 8 GB tárhely és Bluetooth is van benne. És 3,6 méter mélységig bírja vízben is.

Sportoláshoz fejlesztett fülhallgatóval bővíti kínálatát a H2O Audio. A céget 2003-ban alapították Kaliforniában, első körben a hordozható MP3 lejátszókhoz készítettek vízálló kiegészítőket. Az újonnan bemutatott TRI Multi-Sport eszközük egyszerre fülhallgató és MP3 lejátszó is, az viszont nem változott, hogy a vizes sportok kedvelőinek lett tervezve a kütyü. A TRI Multi-Sport nyitott kialakítású fülhallgató, a cég szerint biciklizéshez, futáshoz, úszáshoz, szörfözéshez, sízéshez és snowboardozáshoz, valamint bármilyen külső tevékenységhez tökéletes.


(forrás: H2O Audio) [+]

A vizes sportokhoz adott az IPX8-as védettség, a cég szerint 3,6 méter mélységig ígéri a hibátlan működést. Az eszköz a fülre egy gumi kampóval rögzül, az ember fején pedig egy nyak és tarkó körül rögzülő zsinórral marad meg biztosan. A hangkeltéshez csontvezető, más néven csontrezgéses technológiát használ az eszköz, vagyis koponyacsontnak adnak át rezgéseket, melyek a belső fülre áttevődnek, idegi ingert kiváltva. Egyszerűbben: azért halljuk, mert rezeg. A Prohardveren pár éve erről volt egy részletesebb leírás, linkelem.

H2O TRI Multi-Sport kék színben.H2O TRI Multi-Sport kék színben.H2O TRI Multi-Sport kék színben. H2O TRI Multi-Sport kék színben. (forrás: H2O Audio) [+]

Kérdés lehet, hogy honnan megy a lejátszott zene. A H2O Audio TRI Multi-Sportja 8 GB beépített memóriával rendelkezik, amire a felhasználó másolhat hangfájlokat a legismertebb formátumban (MP3, MP4, M4A). Streamelést nem tesz lehetővé az eszköz és streaming szolgáltatókról letöltött zenéket sem lehet felmásolni a fülhallgatóra. Erre ad némi megoldást az, hogy a beépített Bluetooth-on keresztül a fülhallgató hozzárendelhető okosórához vagy telefonhoz, amin fut Apple Music, Spotify, Deezer, bármilyen más szolgáltató, s onnan keresztül mehet az edzős lejátszási lista.

A víz alatt ugyanakkor a Bluetooth hatótávolsága jóval kisebb, mint egyébként. Erre a H2O Audiónál azt találták ki megoldásként, hogy készítettek egy pántot, amit úszószemüvegre lehet csatolni, arra pedig rámehet az óra, így pár centire kerülve a fülhallgatótól.

Az úszószemüvegre csatolható pántra csatolható okosórás kiegészítő kb. ugyanígy néz ki, a képen egy vezetékes változat látható.Az úszószemüvegre csatolható pántra csatolható okosórás kiegészítő kb. ugyanígy néz ki, a képen egy vezetékes változat látható. Az úszószemüvegre csatolható pántra csatolható okosórás kiegészítő kb. ugyanígy néz ki, a képen egy vezetékes változat látható. (forrás: H2O Audio) [+]

Üzemidő terén a H2O Audio kilenc órányi folyamatos lejátszást ígér az eszközzel, így akár túrázáshoz vagy hosszabb távú erőnléti versenyekhez is használható. A bevezető ár 100 amerikai dollár, az ajánlott fogyasztói ár 150 dollár, hazánkba a gyártó oldaláról jelenleg 44 600 forintért lehet megrendelni.

Előzmények

Hirdetés