Új Wear OS-hez új funkciók

Biztonsági mentés, WhatsApp integráció és egy sor újdonság jön a Wear OS 4-gyel.

Két évvel ezelőtt kapta meg a Google által fejlesztett Wear OS azt a várva-várt verziófrissítést, amely a Tizenről váltó Samsung óráknak is az alaprendszere lett, és amely minden partnerrel együttvéve megötszörözte az ilyen rendszerű kütyük számát a piacon. Azért bőven kellett dolgozni a tudásbővítésen és a finomításon, az Apple-féle WatchOS pedig még mindig teljesebb és jobban optimalizált önálló és telefonos működésben egyaránt, azonban a Google folyamatosan azon van, hogy a hátrányt ledolgozza, és ez irányban fejlesztik a Wear OS 4-es is.

A keresőóriás szolgáltatásainak mélyebb szintű integrációval például komolyabb lesz a Google Home-hoz csatlakoztatott okoseszközök feletti kontroll és több funkciót kap a Gmail, a Workspace vagy a Naptár, például gyors válaszok adásának lehetőségével. A WhatsApp óraváltozata két oldalon titkosított üzenetváltást, hangüzenet küldését és hanghívás opcióját hozza el, a Peloton pedig új aktivitáskövető funkciókkal bővül.


[+]

A Wear OS fejlődéséből egyébként a Samsung is kiveszi a részét, elvégre a legtöbb ilyen rendszert futtató óra a Galaxy Watch szériába tartozik. A Google-lel összefogva a koreaiak új óralap formátumot hoztak létre, hogy könnyebb legyen a fejlesztőknek számlapot gyártani, illetve alacsonyabb fogyasztásra optimalizálni.

A Wear OS 4-es verziójától kezdve könnyedén készíthetünk a rendszerről biztonsági mentést, majd állíthatjuk vissza az adatokat a felhőből. A generációs frissítés még fejlesztés alatt áll, és szükség lehet pár hónapra a végleges változat kiadásáig. A Galaxy Watch6 az egyik potenciális jelölt a debütálásra, illetve, ha addig mégse készülne el a rendszer, a következő Pixel Watch indíthat vele.

Azóta történt

Hirdetés