Újabb bejelentésre készül a Facebook

Április 4-én újabb nagyszabású bejelentésre készül a Facebook, mely központi témája az Android operációs rendszer lesz. Pontos részleteket egyelőre nem tudni, de a sajtómeghívókon szereplő „Come see our new home on Android”, vagyis gyere és nézd meg új otthonunkat az Androidon felirat elég egyértelmű utalásnak tűnik. Korábbi pletykák szerint a világ legnagyobb közösségi oldala a HTC-vel együttműködve fog piacra dobni egy Facebook-központú közösségi mobilt, míg más források szerint a szolgáltatások szorosabb integrációjára lehet számítani. Ez utóbbi már csak azért is valószínűbb, mert Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója és vezetője többször is megerősítette, hogy cége minden platformon és minden készüléken jelen szeretne lenni, így a fő cél a partnerek és az integráció támogatása és nem egy konkurens megoldással való piacra lépés.

Azóta történt

Előzmények

  • 2012-ben az okostelefonok 70%-án Android futott

    A Strategy Analytics felmérése szerint a világ okostelefonjainak 70%-án Android operációs rendszer teljesített szolgálatot.

  • Készül az Android 5.0 Key Lime Pie

    A Google egyik munkatársának evólúciós karikatúrája is megerősítette az Android platform következő változatának nevét.

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

Hirdetés