Újabb fejlesztésű MMC kártya jelent meg

Manapság már nemcsak a mobiltelefon gyártók között van hatalmas verseny, hanem egy új ágban, a kiegészítők készítői közt is megtalálható. Sorra jelennek meg a különböző hasznos, illetve haszontalan termékek, amikkel mobiltelefonunkat díszíthetjük, vagy tehetjük jobbá és használhatóbbá. A Transcend bemutatta a nagy sebességű MMC4.0 típusú memóriakártyáját.


Forrás: www.slashphone.com

 

Ez az új eszköz legfőképpen a következő generációs mobiltelefonokat veszi célba, azonban felhasználási területe igen változatos is lehet. A nagy tárolókapacitásnak (128 MB-tól egészen 1 GB-ig), és a kiemelkedő sebességnek köszönhetően alkalmas lehet biztonsági mentések tárolásra, fényképezőgépek és kamerák memóriabővítésére, vagy akár személyi számítógépekhez hétköznapi adathordozónak is. Az olvasási sebesség 20Mbit/sec, az írásé pedig 17 Mbit/sec.

Ellentétben a többi gyártóval, a Transcend csak SLC (Single Level Cell) NAND Flash chipet használ, aminek köztudottan nagyobb az írási sebessége, és ráadásul kevesebb energiát von el a kezelőeszköztől is. Az árról sajnos nem kaptunk információkat, de az eszközhöz 5 év garanciát biztosít a koreai gyártó.

Előzmények

Hirdetés