Újabb hírek az új Nokia kommunikátorról

A My-Symbian fórumában egy magát Michar Jerz-nek nevező úriember azt állítja, kezében volt a Nokia új kommunikátora. Nos ő ezeket írja (kivonatolva):

E90 az újdonás neve és a Product code RA-6.

A Symbian S60 platformot kapta (az eddigi S80 helyett), annak is a harmadik verzióját (3.1, Feature pack 1). A formátum maradt, azonban az arányok eltolódtak, rövidebb, de szélesebb az E90. A külső kijelző 240x320 pixele, a belső pedig 800x352. A két kijelző ugyanazt mutatja, csak a belső sokkal nagyobb felbontásban. Ez azt is jelenti, hogy mindkét kijelzőn az OS teljes tudása igénybevehető - ez eddig nem így volt. A belső kijelző nem érintésérzékeny.

A billentyűzet fekete és az eltolt arányoknak köszönhetően kényelmesebb a gombok mérete, a navigációs gyűrű pedig kétszer akkora, mint a 9500-é.

A belső kijelző itt is négy gombot kapott, de ezek nem az egyik oldalon vannak, hanem 2-2 a kijelző két oldalán.

Van beépített GPS vevő, Wi-Fi, HSDPA, 3G és teljes értékű mini-USB port is található a készüléken.

Két kamerát kapott, a külső vakuval ellátott, de sajnos a felbontásról nem tud nyilatkozni, ahogyan a beépített processzorról sem, sejtései szerint egy ARM11 (OMAP 2420) olgozik benne.

A memória micro-SD kártyákkal bővíthető.


Sajnos kép nem készült, így csak az elképzelésünkre hagyatkozhatunk, és arra, hogy az illető igazat írt. Ez rövidesen kiderül, hiszen a 3GSM hétfőn nyitja kapuit Barcelonában.


  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés