Újabb Leica mobil érkezett

Az alapokat a Sharp szolgáltatja, a szenzort és az optikákat a Leica.

Dobbantott a Leica, és a Huawei telefonok hátlapjáról átköltöztette logóját a Xiaomi mobilok hátsójára. Az utóbbi azonban nem a Leica kizárólagos partnere, a Sharp közbenjárásával, limitált ázsiai elérhetőséggel pedig már tavaly piacra került a fotós legenda saját brandnévvel ellátott telefonja, a Leitz Phone. Ez a Sharp Aquos R6 átirata volt 1"-es Sony szenzorral a középpontban és Leica optikával, és a folytatás is a japán gyártó egyik telefonját veszi alapul.


[+]

A Leitz Phone 2 kiszámítható módon az Aquos R7 variációja, jóval szögletesebb kivitelben. Így aztán közös a 6,6"-es és 240 Hz-es Pro IGZO OLED megjelenítő 1260 x 2730 pixeles felbontáson, 10 bites színmélységgel, Dolby Vision támogatással és 2000 nites pontszerű fénysűrűséggel, 12,6 megapixeles kamerát kínálva lyukasztott formulában. A két telefon lelke persze nem ez, és nem is a + jel nélküli Snapdragon 8 Gen 1, vagy a 12 GB RAM, az 512 GB-os tároló és az 5000 mAh-s telep.


[+]

A méretes kameratárcsa középpontjában  a Sharp és a Leica által közösen fejlesztett, 47 megapixeles, 1" jellegű szenzor kapott vezérszerepet f/1,9 apertúrájú Leica Summicron objektívvel. A 19 mm-es fókusztávolság a mai ultraszéles és normál mobilkamerák között helyezkedik el félúton, így két feladatot láthat el egyszerre. Sőt: ha a szenzorzoomot hozzávesszük, hármat, az optikai nagyítás ugyanis szintén kimaradt, mivel az egyetlen segéd 1,9 megapixeles szenzor a portrémódot megsegítve. Ezt a telefont sem lesz könnyű megkaparintani errefelé: a Leica Leitz Phone 2 japánban indít 225 360 yenes áron, ami 635 ezer forintnak felel, ezzel pedig aligha válik tömegtermékké.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Leica

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés