Újfajta készülékötletek a Nokiától

A Nokia mindig igyekezett újfajta ötletekkel előrukkolni a piacon, hogy minél egyedibb, minél különlegesebb mobilokkal lepje meg a nagyérdeműt. A korábbi „rúzs modellek” a 7280 és 7380 igazából inkább extravagáns játékszerek voltak, mintsem telefonok, hiszen a billentyűzet nélküli tárcsás kialakítás minden, csak nem kényelmes. A mostani ötletek viszont egészen használhatónak tűnnek. Az első készülékterv a Nokia 7370 alapjaira épít, jobb kézben tartva gyakorlatilag úgy is működik, hiszen a felső flip kinyitása után egy hagyományos billentyűzet bukkan elő. A készüléket bal kézben tartva, és a flipet ellentétes irányban nyitva egy érintőkijelző kerül elő, mely kényelmes navigációt tehet lehetővé.

A finn gyártó egy másik ötlete, hogy a sok helyet foglaló négyirányú navigációs gyűrű helyett egy negyedkörnyi érintőpanelt használ csak, melyen a hüvelykujjal kényelmesen és gyorsabban lehetne navigálni, mint egy teljes gyűrűn. A megoldás kevesebb helyet és nyilván több megszokást igényel, vagyis igényelne.

A harmadik és egyben utolsó koncepció egy videózásra kiélezett modell, melynek billentyűzetét és kijelzőjét csak „H” alapú elem köti össze, melyek mentén mind a megjelenítő, mind a billentyűzet elforgatható. Filmnézéskor a készülék billentyűzete talppá alakítható, mely stabilan rögzíti az eszközt, ráadásul két különböző gombsor is forgatható a kijelző alá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés