Újra itt vannak az Android-statisztikák!

A Google több mint fél év szünettel, egészen mostanáig halogatta a verziók eloszlásáról szóló publikus grafikon frissítését.

Az utóbbi időben nem futottak be az Android-verziók eloszlásával kapcsolatos táblázatok, pedig korábban ezt minden hónapban frissítette a keresőóriás. Konkrétan hét hónapja, tavaly októberben adtak ki utoljára új táblázatot, de furcsa módon akkor sem volt még rajta a 2018 augusztusában véglegessé vált Pie, ami egyértelműen jelzi, hogy mennyire lassan terjedt a pités főverzió.

A helyzet nagyjából normalizálódott, mostanra eljutottunk oda, hogy 10% fölött van, egész pontosan 10,4% a Pie rendszer részesedése, miközben az Oreo is növekedett, már az aktív mobilok 28%-án fut. Továbbra sem tűnik olyan elképesztőnek ez a fejlődés, de ne feledjük, hogy 2,5 milliárd aktív eszközről beszélünk jelenleg, aminek egy jelentős részéről még csak nem is hallottunk soha. A Nougat és a Marshmallow is 20% alatt van már, de nem sokkal, a Lollipop a 15%-ot üti meg majdnem, a KitKat is megvan még, 6,9%-ban. A Gingerbread, az Ice Cream Sandwich és a Jelly Bean halhatatlannak tűnik, mindegyiknek van még látható százaléka a 2019 májusi statisztikában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés