Újra Nokia 106

A Nokia 106 2013-ban került bemutatásra, akkor még a finnek részéről, az új 106-os modellért viszont már a HMD felel. Az új Nokia mint brand néhány kivételtől eltekintve szakmailag viszonylag gyengén szerepel az okostelefonos szegmensben, legrosszabb esetben ijesztő, általában viszont csak érdektelen. Ehhez képest elég népszerű. A hagyományos irányvonalat sem hanyagolták el teljesen, nem mintha a marketing szempontból parádés antrénak inkább elfogadható Nokai 3310 olyan jól sikerült volna. Átcsomagolva sem, 3G-vel sem és 4G-vel sem. Valamiért viszont tök jól fogy.


[+]

Most pedig itt az újabb iteráció, az új Nokia 106. Lényegét tekintve még mindig egy borzasztó egyszerű(nek szánt), nyomógombos, apró, nem-okos mobilról van szó 1,8 hüvelykes, 120 x 160 pixel felbontású TFT panellel, szigetes kialakítású billentyűzettel, 111,15 x 49,5 x 14,4 milliméteres méretben, akkumulátorral együtt mindössze 70 grammos tömeggel. A termékoldal szerint az anyagában színezett polikarbonát (műanyag) ház a lényeg, így kevésbé látszanak majd a használat nyomai, ami akár 15 óra folyamatos beszélgetés is lehet a 800 mAh-s telepnek köszönhetően.

Eddig semmi újdonság az alapmodellhez képest, a Nokia 106 (2018) viszont már két SIM kártyát kezel. Ennyi. Kamera sincs, nem mintha bármi értelme lenne - mind a 4 MB (megabájt, igen) memóriába valószínűleg nem sok alkotás férne el, a névjegyzék viszont már 2000 kontaktot tud tárolni, üzenetből pedig 500 fér el. Lapkakészletből a MediaTek MTK 6261D-re esett a választás, ami tényleg csak a 2G hálózatokat ismeri. Árat egyelőre nem tudunk.

Előzmények

  • Jól fogynak a Nokia készülékek

    Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

  • Jöhet a 4G képes Nokia 3310 is

    A HMD éppen a minap mutatta be a 3G képességekkel felvértezett butatelefonját, már a 4G variánson gondolkodnak.

  • Bemutatkozott a 3G képes Nokia 3310

    A HMD Global nagyon igyekszik, hogy vonzóvá tegye a klasszikusnak számító 3310 újragondolt változatát, több-kevesebb sikerrel. A 3G képesség mindenesetre jobb ötletnek tűnik, mint az új csomagolás.

  • Átöltöztetik az új Nokia 3310-et

    A Nokia 3310 a várakozásokkal ellentétben nem hozza maradéktalanul az életérzést, ami valószínűleg az eladásokon is érződött. Gondolták, átcsomagolják, hátha.

Hirdetés