Újra rosszabbra fordult a HTC sorsa

A HTC az a gyártó, akik az elmúlt években folyamatosan rossz pénzügyi eredményeket értek el, annak ellenére, hogy készülékeik számos szolgáltatásban emelkednek ki a konkurensek közül. A folyamatosan veszteséges negyedévek után az idei év áprilistól júniusig tartó időszakában fordult a kocka, és a tajvaniak büszkén jelentették be; végre nyereséges három hónapot zártak. Ez fény lehetett volna alagút végén, ha a nem hivatalos júliusi adatok nem szivárogtak volna ki. A HTC ugyanis az elmúlt hónapban 10,605 milliárd tajvani dollárnyi, azaz 353 millió dollárnyi bevételt könyvelhetett el, ami jelentős visszalépés a júniusban elért 21,915 milliárd tajvani dollártól (729 millió USD). Ha a tavalyi év júliusát nézzük, az akkori hivatalos jelentés szerint a bevétel elérte a 15,728 TWD-t, azaz a 523 millió USD-t, tehát még az is jobban sikerült a jelenleginél.

Újra rosszabbra fordult a HTC sorsa

A mostani várakozások szerint bevétel tekintetében a következő negyedévben 42-47 milliárd tajvani dollárt várnak, ami csak akkor jöhet össze, ha sokkal több készüléket ad el a gyártó, mint ahogy azt az elmúlt három hónapban tette. A remény mindenképpen megvan erre, mivel a hírek szerint hamarosan lehull a lepel a HTC One M8 Windows Phone 8.1-es variánsáról, ráadásul a pletykák szerint a következő Nexus is a tajvaniak gyártósoráról érkezhet, nem utolsó sorban pedig év végén akár egy okosórát is bemutathatnak. A nyers számok tehát nem túl bizalomgerjesztőek, a lehetőségek viszont azok, így egyáltalán nem szabad még temetni a HTC-t.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC Desire 816 - paradoxon

    Középkategóriás zászlóshajónak nevezi a HTC a Desire 816-ot, nem győzték hangsúlyozni, hogy az árazás is csábító lesz. Vajon mi sült ki mindebből?

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

  • HTC One Max - túl nagyot álmodni

    Igencsak méretes telefon lett a HTC új csúcsmodellje, amelynek egyetlen lényeges újítása, hogy érzékeli az ujjlenyomatot. Általában. Árban viszont erős, ezt a hardver nem indokolja.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés