Ultimate ötösfogat az i-mate-től

Az i-mate egy teljesen új készülékcsaláddal lepte meg kis csapatunkat Barcelonaban. A JAQ4 és a JasJaq után végre igencsak innovatív telefonokat volt szerencsénk megtekinteni, ám egyelőre kizárólag üvegvitrinek mögött láthattuk az Ultimate névre keresztelt sorozatot, amely öt tagot számlál.


Ultimate 5150

Az első a szétcsúsztatható kivitelű 5150, amely meglepő módon hagyományos gombsort kapott annak ellenére, hogy a készüléken az új Windows Mobile 6-os rendszer dolgozik, ráadásul a komolyabb verzió, hiszen a 2,8 inches QVGA kijelző érintésvezérelt. Az erőforrás ezúttal egy Intel Bulverde processzor, amely 520 MHz-en ketyeg, mellette 256 MB ROM és 128 MB RAM található. Ez tovább fokozható azzal, hogy a készülék nem csak GPRS és EDGE, hanem UMTS, sőt HSDPA kapcsolatra is képes. A funkciók közül nem maradt ki a WLAN, a 2.0-s Bluetooth (EDR), az FM-rádió és a TV-out sem. A memória microSD kártyával bővíthető, az USB kapcsolat 2.0-s, a beépített kamera pedig 2 megapixeles felbontásra képes. A hátlap alatt 1400 mAh teljesítményű akkumulátor kapott helyet.


Ultimate 6150

A specifikációk listáját böngészve megdöbbenésünket fejeztük ki, hogy ha ez a legkisebb verziószámú készülék az öt közül, akkor vajon mire lesz képes a többi, de gyakorlatilag mind az öt eszköz ugyanezt tudja. A különbség csak a kialakításukat érinti.


Ultimate 7150

A 6150 vékonyabb, mert nem csúsztatható semerre, pusztán érintőképernyővel vezérelhető. A 7150 egy hatalmas batár, amely úgy nyílik, mint a Nokia Communicator, itt a fedlapon egy pici OLED kijelző is helyet kapott.


Ultimate 8150

Az ultravékony (11 mm) 8150 is hagyományos telefongombokkal és aszimetrikusan elhelyezett joystickkal rendelkezik, míg a 9150 egy összecsukható eszköz, amely szintén kapott egy külső OLED képernyőt. Szép kis család, az i-mate összesen három standdal van jelen a kiállításon, a jelek szerint sokat várnak az új készülékektől.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés