Ultrahangos ujjlenyomat-olvasóra válthat a Mate 20 Pro

Évek óta hallani, hogy a Samsung és más nagy gyártók képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó bevetésén munkálkodnak. Ezzel szemben a technológia (annak is optikai variánsa) egy Vivo telefonban bukkant fel először, aztán a Porsche Design Mate RS személyében a Huawei is kipróbálta magát benne, biztos ami biztos alapon azért hátul is elhelyezve egy hagyományos leolvasót . A BGR szerint az optikai variánsok mintegy 300 mikron vastagságig bezárólag tudnak a képernyőt fedő üveglapon keresztül akkurátusan működni, és vastag fóliát vagy karcálló üveget ráhelyezve máris problémákba ütközhetnek.


A Porsche Design Mate RS is kínált képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót, csak még az optikai fajtából [+]

A Qualcomm második generációs, ultrahangos ujjlenyomat-olvasója azonban 800 mikronig használható, és a Samsung állítólag ennek a technológiának a kiforrására várt eddig. Az ET News úgy tudja, a koreaiak a Qualcomm megoldását és a GDIX szenzorját tervezik beépíteni a jövő év elején esedékes Galaxy S10-be, és ez lenne az készülékcsalád egyik legfőbb vonzereje. A kínai CNMO azonban úgy hallotta, a Huawei még idén beelőzheti a Samsungot.


A Galaxy A8 2018 a hátlapon vetette be az ujjlenyomat-olvasót, a folytatása a képernyőbe építheti [+]

Az ősszel esedékes Mate 20 Pro lehet ugyanis az első okostelefon, amelyik a Qualcomm második generációs, ultrahangos fejlesztését beveti, sőt: egy megegyezés okán a Huawei egészen jövő év februárjáig kizárólagos használója lehet ennek a technológiának. A Samsung egyébként mindenképpen a képernyőbe épített biometrikus azonosításban látja a jövőt: az ET News azt is megtudta a forrásaitól, hogy a jövő évben esedékes Galaxy A széria is emellett dönt majd a hátlapi megoldás ellenében, csak nem az ultrahangos, hanem az optikai variációból.

Azóta történt

  • Nem lesz kicsi a Huawei Mate 20 (Pro)

    Az informátor nem tudja megmondani, hogy a kapott számadatok a Pro vagy a normál verziót jellemzik-e, de mindenképpen valami nagyszabásúra számítunk.

Előzmények

Hirdetés