Ünnepi szünet után indul a P40 pletykaáradat

Fénykép a négy oldalon lekanyarodó védőüvegről, renderkép az alapmodellről és információ az új, 52 megapixeles főkameráról.

A Huawei sem titkolja, hogy gőzerővel készül a tavaszra szánt P40 család, azt pedig kifejezetten hangsúlyozza a sencseni óriás, hogy Google szoftvercsomag helyett kizárólag a Huawei saját mobilszolgáltatásai (HMS) futnak majd rajta. Bár eredetileg aligha ezt szánta a gyártó a csúcsmodellek legfőbb megkülönböztető jegyének, úgy tűnik: nincs visszaút a Google-mentes ösvényen, ám ez sem árnyékolhatja be a Pro kiszerelés számos várt innovációját.

A korábbi renderképek után a fent középen látható előlapi védőüveg is négy oldalon lekanyarodó képernyőt ígér, bár leginkább arról van szó, hogy hosszanti oldalakon a Mate 30 Próhoz hasonlóan jelentősen, alul-felül viszont visszafogottabban kaphat ívet a panel vagy csak a védőüveg. Eltűnhet mindenesetre a noccs, amit dupla kameraluk válthat, hagyományos beszédhangszóró pedig már a P30 Pro esetében sem volt, és felül most sem látható neki hely, szemben a Honor Magic 2 kivágásával a jobbján. A négyoldali ívelés 3D modellen is megtekinthető:

 

A forrásoldal egyébként új főkamerára számít 52 megapixelen és 1/1,3" szenzorméreten, ami a korábbiaknál is több fényt foghat be, 4:1-es pixel binning feldolgozás után 10 helyett 13 megapixeles eredményeket mentve. A Mate 30 Próval a Huawei tavaly az ultraszéles lapka méretét és felbontását is megnövelte, szintén pixel binning megoldásra váltva a fejlettebb eredményekért, a P40 Pro erről aligha mond majd le és a Kirin 990 5G SoC is garantálható.

A P40 jó minőségű, nem hivatalos renderképe
A P40 jó minőségű, nem hivatalos renderképe (forrás: 91mobiles) [+]

Bár a sima P40 szerényebbnek ígérkezik, a 91mobiles jó minőségű renderképe alapján mégsem tűnik a kedvezőbb árú zászlóshajó visszafogott darabnak. Itt jól szemügyre vehető a dupla kameraluk az előlapon, kevés kávával a panel körül, hátul pedig a tripla kamera kap hangsúlyt, látszólag periszkópos rendszer nélkül, ami a P40 Pro privilégiuma lehet, akár 10x-es optikai nagyítással. Az olcsóbbik modell egyben kisebb is lehet, 6,1/6,2"-es képátlóval. A forrásoldal 6/128 GB-os alapkonfigurációra számít.

Előzmények

Hirdetés