Üzemidőre és hangzásra is gyúrhat a következő Galaxy Buds

A csúcsmobilok mellett várhatóan érkezni fog a TWS fülhallgatópár frissített változata is a Samsungtól.

A jövő héten megrendezésre kerülő Samsung Unpakced eseményen nem csak a Galaxy S20-széria, illetve a hajlítható kijelzős kagylómobil, a Galaxy Z Flip kerül leleplezésre, hanem egy frissített Galaxy Buds is érkezik, tehát új verziót kap a gyártó töltőtokos, vezeték nélküli sztereó élményt elérhető áron kínáló fülhallgatója.

Kívülről alig változik valami: a töltőtok és a fülhallgató mérete, formája, kialakítása egy az egyben megmarad, viszont fülhallgatónként 5,6-ról 6,3 grammra ugrik a tömeg, amiért cserébe közel duplázott zenehallgatási üzemidőt ígérnek, 6-ról 11 órára ugrik a folyamatos hallgatással tölthető idő. Fejlődik a gyorstöltés, a leggyorsabb megoldás lehet, ha az ember a fülhallgatók lemerülése után 3 percig beteszi őket a tokjukba, ezzel újabb 60 percnyi zenehallgatási időt nyerve, mindezt persze csak akkor, ha a 270 mAh kapacitású töltőtok épp fel van töltve.

Fejlesztenek a hangminőségen is, hallgatói oldalon a szimpla dinamikus meghajtót kettéválasztották, az új széria esetén külön dinamikus sugárzó felel a magasak és a mélyek megjelenítéséért. Híváskor jól jöhet, hogy most már két külső mikrofont tettek az egy belső mellé, tehát a két apró füles három helyen rögzít hangot a zajszűrt beszélgetésekhez, ettől függetlenül azonban nem érdemes aktív zajszűrésre számítani normál zenehallgatáskor vagy egyéb tartalomfogyasztáskor.

A Galaxy Buds+ várhatóan kicsit drágább lesz elődjénél: az eredeti forrás 150 helyett 170 dolláros árat említ, de ahogy tavaly volt, úgy talán idén is várható, hogy a csúcstelefonok előrendelői ajándékba kapják majd a fülhallgatót.

Időközben egyébként elindult a Galaxy Buds+ alkalmazás iOS-en is, amivel állíthatunk hangszínszabályzót, meghatározhatjuk, milyen reakciót szeretnénk a külső fülhallgatófelület megérintésére, és van benne Find my Earbuds funkció is, ha hirtelen nem találjuk valamelyik oldalt a szobában vagy az irodában.

Azóta történt

  • Baseus Encok W01 bemutató

    A TWS-kategória egyik legolcsóbb belépője pontosan azt nyújtja, amit az áráért elvárhatunk - nem a legszebb, nem a legjobb, viszont a kötelezőt megbízhatóan hozza.

Előzmények

Hirdetés