Van még Kirin 710 a Huawei raktáraiban

Ezt bizonyítja, hogy a frissen bemutatott Nova 8 SE 4G-be is jutott belőle.

A HiSilicon Kirin 710 még abból a Huawei-érából származik, amikor senki nem hitte volna, hogy a Google-embargó bármikor is bekövetkezhet, 2018-ban pedig az említett középkategóriás rendszerchip kifejezetten potens is volt, Cortex-A73 alapú processzorral és Mali-G51 grafikai egységgel. A Kirin 710A verziója annyiban tér el ettől, hogy egy évvel később mutatták be, magasabb GPU-órajelet kapott, viszont 2 GHz-re csökkentették processzorának maximális teljesítményért, 12 helyett pedig csupán 14 nanométeres csíkszélességen gyártják.


[+]

Ma, 2021 végén egyértelmű, hogy ez a szett legfeljebb az alsó-középkategóriára elég, a frissen bemutatott Huawei Nova 8 SE 4G viszont nem lett nagyon olcsóra árazva, 2099 jüanos, 107 ezer forintnak megfelelő kínai ára az erős konkurencia ismeretében akkor sem túl kedvező, ha egyébként Kínában nem jelent problémát a GMS hiánya. Eleve, tavaly ilyenkor alig volt drágább konkrétan ugyanez a készülék Dimensity 800U-val és 5G-képességgel.


[+]

6,5 hüvelykes OLED kijelző került rá Full HD felbontással, kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval és 16 megapixeles szelfikamerával, a hátlapjára a 64 megapixeles főkamera mellett 8 megapixeles ultraszéles, illetve 2-2 megapixelnyi makró és mélységszenzor került. A rendszer a HarmonyOS 2 rajta, az akkumulátor 3800 mAh kapacitású, ami 66 W-os vezetékes gyorstöltéssel nagyon gyorsan regenerálódik. 8/128 GB-os tárolóval startolt el a kínai Vmall áruházban.

Előzmények

  • Huawei MatePad T 10 és T 10s – variációk egy témára

    Kedvező árú HMS-es táblagépeket teszteltünk – az egyik szó szerint jobb, mint a másik.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Huawei P40 lite - kényszerpályán

    Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.

  • Huawei P Smart Pro - ennyiért nem elég pro

    Szép készülékházban kellemes, középkategóriás hardver, szép kijelző, motoros szelfikamera és egy 48 megapixeles egység hátul - első blikkre nem is hangzik túlzónak a 120 ezer forint, de valójában az.

Hirdetés