Végre a Nubia Z11 is megérkezett

Tavaly gyorsan hívőket szerzett magának a Nubia Z9, köszönhetően a széltől szélig érő kijelzőnek, valamint a 2D-s, szélek felé kicsit lekerekített üveglapnak. A sorozat most végre folytatódik, bemutatkozott ugyanis a Nubia Z11, aminek már korábban piacra került a kis- (Mini) és nagytestvére (Max). A készülék az elődmodellhez képest jelentősen karcsúbb lett, hiszen 8,9 milliméter helyett immár 7,5 milliméterről beszélhetünk, ezzel együtt pedig a tömege is csökkent, 192 grammról 162-re. Ennek ellenére a képernyő nagyobb lett, 5,2-ről 5,5 hüvelykesre hízott.


[+]

Az előlapi üveg kivételével az egész készülékház fémből áll össze, hátulra egy ujjlenyomat-olvasó is került. A mobil tetején megmaradt a 3,5 milliméteres jack kimenet, alulra pedig már egy USB Type-C port került. A képernyőn 1080 x 1920 pixel jelenik meg, technológiája IPS, védelmét pedig Gorilla Glass 3 garantálja, maximális fényereje 500 nit felett van a gyártó szerint. A szerkezet lelke egy 2,15 gigahertzes, négymagos processzor, ami egy Snapdragon 820 lapkában csücsül. Készült 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtos adattárolóval változat, de a Z11 megvásárolható 6/128 gigabájtos kivitelben is, ráadásul mindkettő bővíthető microSD-vel, méghozzá 200 gigabájtig.


[+]

A fényképezés szerelmesei a 16 megapixeles, Sony IMX298 szenzornak örülhetnek, adott az optikai képstabilizátor és a PDAF autofókusz. A kamera f/2.0 rekesztértékű, 1.4μm pixelmérettel rendelkezik. Az előlapi optika f/2.4 apertúrájú és nyolcvan fokos látószöggel kecsegtet. Az energiaellátás egy 3000 milliamperóra kapacitású akkumulátor feladata, a Nubia gyorstöltés állítólag az eddigiekhez képest négyszeres sebességnövekedést ígér. A Nubia Z11 Kínában július 5-től kapható, méghozzá fekete, szürke, arany és rózsaarany színekben, a "gyengébb" felszereltségű modell mindössze 2499 jüanba, vagyis adóterhek nélkül átszámolva 107 ezer forintba kerül.

Azóta történt

Előzmények

  • Újabb ZTE Nubia bukkant fel a TENAA-nál

    Nincs egyszerű dolga annak, aki a Nubia termékpalettáját naprakészen akarja követni, a TENAA közleménye alapján pedig még egy modell fogja nehezíteni az érdeklődők dolgát.

  • Bemutatkozott a Nubia Z11 Mini

    A ZTE fennhatósága alá tartozó márka új taggal bővült, ami 16 megapixeles kamerával és középkategóriás felszereltséggel hódítana.

  • Beköszönt az új ZTE Nubia

    Állítólag Z11 néven mutatkozik be a gyártó új csúcsmodellje, ami a fémházon kívül oldalkávák nélküli, a széleken lekerekített kijelzővel hódíthat.

Hirdetés