Végre lehet autofókusz az iPhone előlapján

A szelfikamera eddig fixfókuszos volt, most az egész sorozat eltanulhat egy fontos trükköt.

Záporoznak az iPhone 14 család pletykái, kezdve az árcímkézett hardvertől a mini helyett közép és nagy méretben érkező modelleken át a 48 megapixeles hátlapi főkameráig, legalábbis a Pro változatok esetében. Bár az Apple konzervatívan, kis lépésekkel gyarapítja mobiljai fotós-videós képességeit, rendkívül következetes a minőség, így megbízhatóan érkeznek a jobbnál-jobb eredmények.

iPhone 14 előlapi koncepció
iPhone 14 előlapi koncepció (forrás: GSM Arena)

Ezért érdekes, hogy eddig egyik iPhone szelfiegysége sem volt képes autofókuszra, pedig 4K 60 fpssel speciel a képminőség oldaláról nem spóroltak az almások. Ha elég széles az élességtartomány, azért egy fixfókuszos megoldás is letudhatja az előlapi igényeket, ám mégis csak ideális, ha az ember magához közel tartva, illetve szelfibottal egy kisebb csoportot lencsevégre kapva mindig oda kerül a fókusz, ahova szánja, a háttér pedig kellemesen elmosott.

Pont erre megy rá a komplett iPhone 14 család Ming-Chi Kuo friss értesülései szerint, az f/2,2-esről f/1,9-es rekeszértékre nyíló apertúrával pedig több fény jut majd a szenzorra, homályosabb háttérrel fókuszon kívül. Ebből a Facetime és nagyjából minden kamerát használó alkalmazás profitálhat natív vagy szoftveres bokeh és egyéb effektekkel, szóval, ha az autofókuszos szelfiegységet megcsinálja az Apple, várhatóan annak is lesz egy sor előnye.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés