Vertu Ti – Android alapokon

A Nokia tavaly év végén jelentette be, hogy megvált a prémium mobiltelefonokat gyártó Vertu üzletágától, egészen pontosan mindössze 10 százalékos tulajdoni hányadot tartott meg magának. Az EQT VI kezében lévő cég a Symbian platform végleges félreállítása után érthető okok miatt egy új operációs rendszer után nézett, melynél alapvető elvárás volt a maximális testreszabhatóság, így a választás nem túl meglepő módon az Androidra esett. A Vertu Ti frissített kiadása a platform Ice Crem Sandwich változata köré épül, melyhez polírozott zafírkristállyal védett 3,7 hüvelykes, 480 x 800 képpontos kijelző, 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles fő és 1,3 megapixeles előlapi kamera, 1,7 GHz-es kétmagos processzor, 1 GB RAM és 64 GB belső tárhely tartozik. A 184 alkatrészből egyetlen ember által összeállított készülék titánborítása a Vertu állítása szerint ötször erősebb a piacon lévő összes konkurensénél, valamint a természetes kristály is négyszer ellenállóbb a karcokkal szemben. A fekete titánból és bőrből építkező alapmodell ára 7900 euró, vagyis 2,3 millió forint lesz, mely mellett jóval drágább kivitelre is számtani lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vertu

Azóta történt

  • Vertu Constellation - a luxus droid

    Titánba, zafírba és bőrbe csomagolt méregdrága Jelly Bean mobillal rukkolt elő a prémium megoldásairól ismert brit manufaktúra.

  • Bemutatkozott a Vertu Signature Touch

    Méretes Full HD kijelzővel, Hasselblad kamerával, Bang & Olufsen hangrendszerrel és szélsebes Snapdragon 800 processzorral érkezik az egzotikus bőrökbe és nemesfémekbe burkot új Vertu csúcsmobil.

Előzmények

Hirdetés