Vezércsere az LG-nél

Az LG Electronics vezérigazgatói posztját 2007. január elsejétől Yong Nam úr tölti be. Változások lesznek a teljes felső vezetőség összetételében is: két új üzletágvezetőt, pénzügyi vezetőt, a koreai üzletekért felelős sales- és marketingvezetőt, valamint 30 új vezetőt neveznek ki az új évben.

A kiváló vezetői és stratégiai perspektívájáról ismert Nam úr kinevezése közelebb viszi a céget egy fejlődésközpontúbb működés irányába. Nam úr több mint 30 éves pályafutásra tekinthet vissza az LG Electronics-nál, az LG Corporationnél és az LG Telecomnál. Vezérigazgatói kinevezése előtt a Strategic Business of LG Corporartion elnöke volt. 1998-tól 2006 májusáig az LG Telecom vezérigazgatói székében ült. Nam úr további pozíciói: 1997 decemberétől 1998 októberéig az LG Electronics korábbi multimédia divíziójának elnöke, 1997 januárjától 1997 decemberéig ügyvezető igazgatóhelyettes az LG Group elnöki irodájában. Nam úr 1976-ban kezdett az LG-nél és 1989-től dolgozik az elnöki irodában. A Szöüli Nemzeti Egyetemen szerzett B.A diplomát közgazdaságtanból.

Az LG Electronics további újonnan kinevezett felsővezetői: digitális kijelzők divízió élére Simon Kang, vezérigazgató került, aki korábban a koreai üzletekért felelős sales- és marketingvezető volt, a mobilkommunikációs részleget a jövőben Skott Ahn vezérigazgató vezeti majd, az új pénzügyi vezető pedig James Jeong lesz, aki korábban a vállalati pénzügyeket irányító csoport vezetője volt. A kóreai üzletekért felelős sales és marketing vezető – Waine Park lett.

Kang úr vezényelte le az LG sikeres rebrandjét az Egyesült Államokban, Ahn úr pedig a mobilkommunikációs terület jeles szakértője. Jeong úrnak az LG globális menedzsmentjének eredményes fejlődése köszönhető, míg Park úr az LG Electronics új üzleti fejlesztésein dolgozott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés