Viselhető AI személyi futóedző az Amazfittől

A Cheetah és Cheetah Pro aktivitáskövető óra rengeteg extra funkciót kínál a futóknak.

Az Amazfit legújabb szériája, a Cheetah, ahogy már a neve is sejteti, kifejezetten futóknak készült, ami nem merül ki a kétsávos (L1 és L5), nagy hatékonyságú GPS-ben vagy a színes offline térkép-funkcióban. Persze az is van. A Zepp alkalmazásban kiválasztott térképen megtervezett útvonalakat tárolja az óra, így opció az offline navigáció is, a fejlődést pedig mesterséges intelligenciára épülő személyi edző segíti.


[+]

Az virtuális edzőt generatív AI és nagy nyelvi modellre épülő algoritmus kelti életre, egyelőre demó formájában, mert a szolgáltatás a későbbiekben fizetős lesz. Az AI Edzővel viszont úgy lehet majd társalogni a témában, akár szóban is, mintha igazi trénerünk lenne, aki néhány felmérő kör után azt is előre tudja majd jelezni, hogy adott versenynapon milyen teljesítményre számíthatunk. A személyes edzésterv a kitűzött célok függvényében folyamatosan igazodik az aktuális teljesítményünkhöz, javaslatokat tesz a következő edzésre vonatkozóan (időtartam, intenzitás stb.), a futáskövetés mód pedig menet közben segít tartani az ütemtervet.


[+]

A speciálisan futóknak fejlesztett funkciók mellett természetesen elérhetők a hagyományos aktivitáskövető eszközök is: teljeskörű alvásmonitorozás, stressz-szint, több, mint 150 kül- és beltéri mozgásforma (25 erősítő gyakorlat észlelésével kiegészítve), folyamatos véroxigénszint- és pulzusmérés, VO2 Max, értesítésmegjelenítés, zenelejátszás (2,3 GB belső tárhely); mellkaspánthoz pedig Bluetoothon keresztül kapcsolódhatunk. A Cheetah Pro 5.3-as szabványt használ, van 2,4 GHz-es WiFi, illetve mikrofon és hangszóró a személyi asszisztensekkel való kommunikációhoz és híváskezeléshez.


[+]

A titánötvözet keret mögött szálerősített polimer tokozás biztosít könnyű viseletet (szíjjal együtt 43 gramm), adott az 5 ATM nyomástűrés, a 440 mAh-s teleppel pedig akár két hétig is húzhatjuk, de komolyabb terhelés mellett is meglehet az egy hetes üzemidő. Folyamatos precíziós GPS mozgáskövetés 26 órán keresztül opció, automata GPS módban pedig akár 44 órát is bírja az akku.


[+]

Az információk az 1,45 hüvelykes, 480 x 480 pixel felbontású, Gorilla Glass 3-mal védett AMOLED panelen jelennek meg akár 1000 nites maximális pontszerű fénysűrűség mellett, a több, mint 100 számlaphoz pedig megjelenésében passzoló mindig aktív kijelző is tartozik.


[+]

Ugyanezt tudja az Amazfit Cheetah alapmodell is, csak WiFi nélkül, szerényebb formatervvel és anyaghasználattal, de kétféle dizájnnal. A négyzetes Cheetah (Square) egyelőre nem kapott hivatalos termékoldalt, de a 47 grammos Cheetah (Round) specifikációja már elérhető. Az óra 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixeles AMOLED panelt kapott a szálerősített polimer házba, mikrofont és hangszórót viszont nem, ezt leszámítva a MaxTrack GPS és minden extra funkció elérhető a Zepp alkalmazásban és üzemidőben is ugyanazt nyújtja.

[+]

A Cheetah Pro 273 euróért választható, a Cheetah (Round) pedig 210 euróba kerül, ami körülbelül 100 és 77 ezer forintra jön ki átszámolva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés