Visszatér a Palm?

A techvilág annyira gyorsan változik, hogy egy-egy gyártó évek alatt legendává válhat. A Palm OS-szel és a webOS-szel sokáig fontos szereplőnek számító Palm is ikonikus a mobil/PDA körökben, igaz, jelenleg csak a múlt emlékeit lehet ápolni, mert a termékei sok esztendeje kikoptak a piacról. A vállalat darabjai kalandos úton, HP-s megállóval részben az LG-nél kötöttek ki (WebOS csapat, szabadalmak), részben pedig a kínai TCL Communicationnél (brand név), és az utóbbi már 2015-ben jelezte: nem zárja ki a Palm feliratú ketyerék visszatérését. Három évvel később az AndroidPlanet most ugyanezt hallotta Stefan Streittől, a TCL marketing menedzserétől, a brand pedig nem később, mint 2018-ban felbukkanhat a polcokon.

Palm Pre 2
Az utolsó hírmondók egyike, a Palm Prē 2 [+]

A kínai óriás a saját logós termékek mellett egyébként előszeretettel dob piacra ismert márkás ketyeréket, gondoljunk az Alcatel vagy a BlackBerry mobilokra. Nem kizárt a Palm Pilot név újjáélesztése sem, természetesen modern okostelefonos alapokon. A TCL különféle közönségekhez igazítja az ajánlatait, írja az AndroidPlanet: az Alcatel modellek a fiatalokat, a BlackBerryk az üzleti köröket, a Palm mobilok pedig a legfrissebb technológiákat hozhatják el az arra vágyóknak. Bár az Android szó nem hangzott el a forrásoldalon, azért elég jó az esély a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerének a használatára. Kíváncsian várjuk, mi sül ki a dologból.

Azóta történt

  • Nemsokára visszatérhet a Palm

    Legalábbis a Palm brand a licencbirtokos TCL Corporation berkein belül. Egy okostelefon Android 8.1-gyel járt minősítési viziten.

  • Picike lesz az új Palm

    A TCL által birtokolt márkanév egy apró, de androidos készülékkel léphet újra piacra.

  • Maroknyi mobillal tért vissza a Palm

    Ami igazából nem is mobil, mert másik okostelefonnal kell együttműködnie. Viszont parányi, vízálló, rendben egybe lett rakva és tűéles a képe.

Előzmények

Hirdetés