Visszatérhetnek az erősen ívelt kijelzők

Az IceUniverse szerint a Samsung visszahozza a drasztikus ívelést a Note10-zel, de más gyártók is követni fogják a trendet(?).

Az IceUniverse kifejezetten megbízható információforrásnak számít, nem nagyon emlékszünk rá, hogy valaha is komplett badarságot állított volna, de az apróbb tévedések vagy pontatlanságok sem jellemzik. Most azt állítja, hogy az erősen ívelt kijelzők kvázi új korszaka kezdődik. A Samsung állítólag sokkal hangsúlyosabb íveket ad a Note10-nek, mint amiket a legfrissebb szériáknál megszokhattunk, ezt a lépést pedig más gyártók is követni fogják. Ha tetszik, ha nem. - mondja az IceUniverse.

Az ívelésnek és az edge panelnek kétségkívül van értelme, nem mintha az edge funkciókat ne lehetne tökéletesen sík élekkel is megvalósítani. Személy szerint úgy gondolom, a Galaxy Note Edge volt az optimális megoldás a műfajban; a mindig aktív oldalsáv kisebb kéz esetében kiváló alkalmazásváltó volt, a mai hardverek pedig maradéktalanul elbírnák a funkciót. De ez inkább akkor probléma, ha mindenáron bele akarunk kötni valamibe. Nem mellesleg a mai napig állati egyedi megjelenést ad a készüléknek.


[+]

A mindkét oldalon ívelt kialakítást nehéz funkcionálisan megmagyarázni, inkább esztétikai jelentősége van a szimmetria miatt, ezzel együtt viszont jelentősen tompult az ívelés mértéke. Note9 felhasználóként sem tartom feltétlenül szerencsés megoldásnak: a tollal való kijelölés, írás vagy rajzolás esetén csúnyán megcsúszik a toll (és az ujj is) az éleken, a Note Edge-nél viszont fixen kezelőfelület vagy valamilyen panel volt a jobb élen, ami nem zavart például szövegkijelölés vagy írás közben.

Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Galaxy Note Edge (forrás: The Verge)

Nem valószínű, hogy a Samsung a Note Edge kialakítását hozza vissza, már csak azért sem, mert a Note Edge eléggé jobbkezes megoldás volt, balkezesek nem sokat profitáltak a panelből, átfordítani meg ugye a hardverek elhelyezkedése miatt problémás. Mindenesetre még mindig megosztó az ívelt kialakítás, sokan a véletlen érintéseket kifogásolják, amit szoftveresen azért elég jól ki lehet iktatni, viszont ha van széria, ahol a Samsung visszahozhatja a régi formát, az a kevésbé mainstream Note, főleg, hogy az idei S termékvonal kínál sík kijelzős alternatívát.

Azóta történt

  • Gyorsul a gyorstöltés a Samsungnál

    A Note10 már komolyabb gyorstöltést kaphat, mint az idei S széria. Nagyon időszerű lenne, ha a Samsung felzárkózna a technológiával.

  • 5x optikai zoom a Samsungtól

    A koreai gyártó szintén bejelentette saját, ötszörös optikai zoomot biztosító kameráját.

  • Se jack, se gombok

    Eddig alapvetően kedvező hírek érkeztek a Galaxy Note10-ről, ez utóbbinak viszont nem biztos, hogy örülni fogunk.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

    Semmin nem változtattak, de a dizájn és az S Pen képességei fejlődtek, az akkumulátor pedig nőtt. Ráncfelvarrás, de egy ennyire működő koncepción oktalanság is lenne módosítani.

  • 630 ezer darab Galaxy Note Edge fogyott eddig

    A Samsung oldalra lekerekedő kijelzős phabletje egész népszerű a szokatlan megjelenés és a prémium ár ellenére.

Hirdetés