Nem szégyenlősködött a Vivo az X100 Pro EU-s árazásával

Ausztriában és Csehországban kezdi karrierjét 1199 euróért, csak a Pro modell érkezik egy kiszerelésben.

Három hónappal a kínai bemutató után befutott Európába is a Vivo X100-as széria egy része. Pontosabban Európa egy részébe az X100-as széria egy része, ugyanis csak az X100 Pro érkezik és egyelőre csak az osztrák és cseh piacra, ahol a telefonért a Vivo 1199 eurót kér el. Az árazás jelentősen magasabb, mint a hazai vagy akár az indiai piacon ugyanezért a hardverért elkért összeg, és sikerült árban arra a szintre pozicionálni az X100 Prót a Vivónak, mint a Galaxy S24 Ultrát a Samsungnak. A dél-koreai márkával való összehasonlítás pedig releváns lehet, lévén a csúcshardverhez a Vivo mindössze három évnyi szoftveres támogatást ígér, a Samsung ennek dupláját.


[+]

Pedig a MediaTek Dimensity 9300, a 16 GB LPDDR5T memória és az 512 GB UFS 4.0-s tárhely valószínűleg állni fogja az idők próbáját és nem lassul használhatatlanra három év után. Megvan a Wi-Fi 7-es modem, a Bluetooth 5.4 és az egész ház IP68-as védelemmel van csomagolva. A kijelző 6,78 hüvelykes LTPO AMOLED panel, alatta pedig egy 5400 mAh-s akkumulátor bújik meg, amit akár 100 wattal is lehet tölteni a dobozban mellékelt töltővel. A különleges hármas kamerarendszerről a telefon kínai bemutatójakor írtunk, némi szoftveres finomhangolást kapott az európai modell.

Az Android 14-es rendszerrel indító készülék ismeri az európai frekvenciasávokat és képes az eSIM kezelésére, a gyártó pedig három év garanciát ígér a megvásárolt telefonra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés