Vízálló lesz a Z Flip 3 és a Z Fold 3

Az IPX8-as védettség papíron azt jelenti, hogy míg poros teszteken nem járt a Samsung, tiszta vízben akár egy méter mélyen is túlél fél órát.

Több alkalommal is szóba került már, hogy előbb-utóbb a hajlítható mobilok kialakítása is eljuthat odáig, hogy beszélhetünk majd nedvességgel szembeni védelemről, korábban a SamMobile, most pedig a Twitter-szivárogtató, Max Weinbach állítja biztosan: IP-védett lesz a Galaxy Z Flip 3 és Galaxy Z Fold 3, méghozzá IPX8-szinten. Porállóságról tehát egyelőre még nem beszélhetünk, viszont most már szinte biztos, hogy a Samsung új párosa lesz a világ első hajlítható mobilszériája, ami vízálló lesz, méghozzá megfelelő körülmények között legalább egy méteres mélységet is el fog viselni 30 percig, bárminemű beázás nélkül.


Galaxy Z Fold 2 [+]

Persze, a gyakorlatban tudjuk, hogy egy hagyományos kialakítású mobil, mondjuk egy Galaxy S21 akár heteket is kibírhat víz alatt, de egy hajlítható eszköznél, a mozgó alkatrészek és a nyitómechanika miatt ezt jelentősen nehezebb megoldani, ráadásul, ha valaki úgy dönt, a tengerparti nyaraláson próbálja ki először, mit tud a vízálló mobilja, az a sós víz miatt nagyon gyorsan tönkre tudja tenni a telefonját. A lényeg, hogy az IP-védett, mégis hajlítható mobil biztosan mérföldkő lesz, ami sokakban csökkenti majd a technológiával kapcsolatos ellenérzéseket, viszont a telefonok ára jelenleg még nem látszik mérséklődni. A mobilok hivatalosan az augusztus 11-ei Unpacked rendezvényen mutatkoznak be.

Előzmények

Hirdetés