Volvo Crank koncepció

Régen hallottunk már Bogár "ByB" Bence fórumtársunkról, az egyetlen hivatalos hazai koncepciógyárosról. A napokban azonban hosszas faggatásom után kötélnek állt, és elmondja az olvasóinknak is, hogy mivel is foglalatoskodott az elmúlt időszakban, azaz mi a Volvo Crank alapgondolata:

"A Volvo gondolkodásmódja és formavilága mindig is a kedvenceim közé tartoztak. A cél, egy a hétköznapokat luxus szinten kiszolgáló, kellően ellenálló és abszolút Volvo gondolkodású telefon létrehozása volt, melyet a C30-as vásárlóközönségének szánok elsősorban.


Volvo Crank

 

A formai alapot, a már említett C30-as beltere adta, azon belül is a központi lapos középkonzol. A gombok számának minimalizálásával szerettem volna egyszerűbbé tenni a használhatóságot, de hogy mindez valós előnyként szolgáljon, ezért érintés érzékeny kijelzőkre cseréltem őket, amik mindig az aktuális feladatnak megfelelő funkciókat jelenítik meg. A gombok természetesen a felhasználó igényei szerint is kalibrálhatóak. A telefon további különlegessége a mozgatható belső testben rejlik. Kihúzva megjeleníthető a 360°-ban forgatható kamera.


GPS és iránytű



Az aktív életet élőkre is gondoltam, az egész testet átforgatva a túlsó végen a GPS és a kézi töltő található. Előbbi különlegessége, hogy a telefon belső teste iránytűként is használható, utóbbi különlegessége, hogy külső áramforrás nélkül, kézzel is lehetővé teszi a telefon feltöltését, szükség esetén. Hamarosan megjelenik a telefonhoz egy univerzális adapter, amely karra és biciklire segíti a felszerelhetőséget. A G-szenzor ha magas értéket mér, visszatartja a bejövő hívásokat és egyéb, a használó figyelmét megosztó eseményeket, például biciklizés közben, ezzel is segítve a balesetek elkerülését.


Multimédia lejátszás

 

A telefon természetesen képes kommunikálni a beprogramozott Volvo-val, így zenét, névjegyeket küldhetünk és fogadhatunk, de távolról temperálhatjuk az autó hőfokát is, vagy, hogy reggel milyen zene fogadjon, mikor munkába indulunk. A későbbiekben várhatóak a telefont egyedivé tevő, perszonalizálható kiegészítők megjelenése, mint ahogy ezek a Volvo C30 esetében is elérhetőek."

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés