Hirdetés

WayteQ blog: jön az xTAB-100S

Szépen gyarapszik az elérhető árú táblagépek mezőnye. A WayteQ még tavaly beszállt ebbe a szegmensbe, az xTAB-70 nevű 7 hüvelykes masinával, s a nagyobb testvérrel, amely az xTAB-100 nevet kapta az átkeresztelés után - jogi okok miatt ugyanis az xPAD megnevezést le kellett cserélni. Ez persze egy jottányit sem változtatott azon, hogy a két készülék a hazai árérzékeny piac figyelmét felkeltse, éppen ezért nem meglepő, hogy a WayteQ nem áll le a tabletek gyártásával, hanem bővíti a termékportfóliót.

Az xTAB-100S január 23-án érkezik a hazai boltokba, bruttó ára kicsivel 70 ezer forint alatt marad majd. A legfontosabb változás a korábbi modellhez képest, hogy a kijelző kicsit kisebb lesz, hiszen 9,7 hüvelykes képátló tartozik majd hozzá, cserébe viszont az LG által gyártott IPS panel kerül a gépbe, amely jelenleg az abszolút élmezőnybe tehető. A harver nem sokban fog különbözni, az elődben megismert, Cortex-A9 architektúrájú, 1 GHz-en ketyegő processzor dolgozik a masinában, amelyhez egy Mali 400-as 3D gyorsító ad támogatást. A memória 512 MB, a felhasználói háttértár mérete viszont duplázódik, azaz 8 gigabájttal garázdálkodhatunk.

A WayteQ Europe közlése szerint ebben a modellben még az Android Gingerbread verziója fut, a 4.0-s frissítésről (ezzel átugorva a Honeycombot) már folynak az egyeztetések, de még nincsenek konkrétumok. Jó hír viszont, hogy ha minden a tervek szerint halad, akkor az xTAB-100S-nek érkezhet egy olyan variánsa is, amely SIM kártya fogadására is képes, bár ez nyilvánvalóan módosítja a végfelhasználói árat is. Az újdonság hamarosan a szerkesztőségi boncasztalra kerül, hogy tüzetesebben is megvizsgáljuk, összevessük az előddel.

Azóta történt

Előzmények