Hirdetés

WayteQ blog: WayteQ xPAD-100 előzetes

A korábbi xPAD-70 előzetes és teszt után többen is érdeklődtek, hogy mikor jön a nagyobbik, xPAD-100 néven futó készülék. Nos, most vége a várakozásnak, egy előzetes erejéig hozzánk is befutott az újdonság. Mivel a kapott példány még nem végleges szoftvert tartalmazott, így arról most nem ejtenék szót, a részletes tesztben természetesen úgyis kitérek majd rá.


[+]

Az első meglepetést a külső okozta. Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy azt gondoltam, a 10 hüvelykes tablet külsőleg a 7 hüvelykes felnagyított változata. A valóság ezzel szemben az, hogy egész másképp néz ki. Persze az közös bennük, hogy 4:3 arányú a kijelző, de szemből rögtön feltűnik, hogy hardveres gombokat is kapunk. A klasszikus négy Android billentyű érintésre működik és kissé fura módon nem középre, hanem eltolva kerültek rá. Felül ott van az előlapi kamera, ami az egyetlen képalkotó eszköz, mert a hátlapon nincs semmi és ez tényleg szó szerint értendő. Teljesen más az oldalsó élek kialakítása, amik a hátlap felé lekerekítettek, ez jó fogást biztosít neki.


[+]

A tetején találjuk a bekapcsolót, és minden mást a jobb oldalán kell keresni. Van itt hangerőszabályzó, töltőcsatlakozó (sajnos ez se szabványos), visszajelző LED, 3,5-es jack, miniUSB, HDMI és egy microSD sorakozik egymás mellett. Ahogy a kistestvérnél, úgy itt is va USB Host funkció, tehát adapterrel ráköthetünk mondjuk egy pendrive-ot. A HDMI kimenet akár 1080p jel átvitelére is alkalmas, ezzel a tablet hardvere is megbírkózik. Az érintős gombok miatt eltűntek a korábban oldalra szerelt vezérlőbillentyűk. Alulra kerültek a hangszórók és ennyi. Az anyagok elég jó tapintásúak, az összeszerelés is rendben van. Hamarosan megkapjuk a végleges szoftverű példányt és akkor részletesen is megismerhetjük az xPAD-100-at.

Rusi

Azóta történt

Előzmények