Windows Phone – 3 százalékos piacrész

A Gartner évzáró értékelése szerint a karácsonyi negyedévben több mint 38 százalékkal több okostelefon talált gazdára, mint egy évvel korábban, mely leginkább az Android-alapú készülékek iránti hatalmas érdeklődésnek köszönhető. A Google platformjának piaci részesedése a számos gyártópartnernek köszönhetően 87 százalékkal 69,7 százalékra nőtt. A leglátványosabb bővülés azonban a Windows Phone operációs rendszernél figyelhető meg, mely azonban a 124 százalékkal magasabb eladások ellenére is csupán 3 százalékos piacrésszel büszkélkedhet. Az alábbi táblázatokból jól látható, hogy az Apple darabszámban ugyan komoly növekedést ért el, ám ennek ellenére is csökkent a piaci részesedése, míg az összes többi platform valódi mélyrepülésbe kezdett. A „magára hagyott” bada OS és Symbian esetén a szabadesés teljesen érthető, míg az „aktív” platformok közül a leglátványosabb zuhanást a BlackBerry produkálta, hiszen egy év leforgása alatt 8,8 százalékról 3,5 százalékra mérséklődött a piaci része.

Előzmények

  • Windows Phone 7.8 bemutató

    Megérkezett a várt Windows Phone 7.8 frissítés, a mangós telefonokra elérhető csomag elsősorban néhány kozmetikai újítást mutat fel.

  • Mobilos évértékelő - 2012

    Elröppent egy év, elmaradt a világvége, áttekintjük a legfontosabb mozzanatokat és megsaccoljuk, hogy mire számíthatunk 2013-ban.

  • Jól fogynak a Windows Phone mobilok

    A karácsonyi negyedévben tízmillió Windows Phone mobil találhat gazdára, melyet a Gartner és a Facebook statisztikái is megerősítenek.

Hirdetés