Hirdetés

WP blog: A Lumia 900 kijelzője

A DisplayMate névre hallgató, kijelzőkkel foglalkozó szakportál nemrég egy igen érdekes elemzést készített, melyben a Nokia újdonsága, a Lumia 900 is illetékes volt. A felmérés a telefonok, táblagépek és egyéb mobil eszközök képernyőjével foglalkozott, pontosabban azzal, hogy a kipróbált megjelenítők képét mennyire lehet jól látni a szabadban, erős fény mellett. Ez ugyanis egy nagyon fontos szempont, melyet nem könnyű mérni, és a fényerőn kívül igazán konkrét mérőszám és mérési algoritmus sem áll rendelkezésre.

A teszt során a táblagépek és telefonok kijelzőit eltérő megvilágításban fényképezték le, a skála a teljes sötétségtől kezdve a direkt napsütésig tartott. Készülékenként nyolc fotó készült, így a kilenc szereplőre összesen 72 darab kép jutott, melyeken jól látszik a külső fény erejének hatása a megjelenített kép minőségére. A teszt során arra az eredményre jutottak, hogy ebből a szempontból a Lumia 900-ban használt ClearBlack kijelző a legjobb, azaz erős napfényben a finnek versenyzője mutatja a legjobb képet. Az elemző szerint ez a magas fényerőnek és a tükröződés csillapítására irányuló technológia használatának köszönhető. További információért a teljes tesztet ajánljuk, az alábbi képen a telefonos mezőny fotósorozata   látható.


[+]

Érdemes viszont megjegyezni, hogy az elemzés korántsem volt teljes, lévén többek között a Samsung Galaxy S II-ben használt Super AMOLED Plus technológia, az LG NOVA megjelenítője és a HTC One X-féle Super LCD 2 kijelző nem volt részese a tesztnek. Így sajnos az említett két panel hasonló tulajdonságairól nem sokat tudunk.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények