Hirdetés

WP blog: Nokia Drive frissítés a láthatáron

A Drive, vagyis magyarul a Vezess névre hallgató alkalmazást már mi is bemutattuk lapunk hasábjain. Egy, a Nokia térképszolgáltatását használó, hang alapú navigációs szoftverről van szó, melynek használatához nincs szükség internetkapcsolatra. Nemrég megérkezett az alkalmazás frissítése, mely természetesen minden Lumia tulajdonos számára ingyenesen elérhető.

A Nokia Drive 3.0 egyik legfontosabb újítás a My Commute névre hallgató funkció, melyet magyarra talán a saját útvonal névre lehet fordítani. A szolgáltatás segítségével a program automatikusan feltérképezi a felhasználó vezetési szokásait, azaz hogy melyek a leggyakrabban látogatott célpontok. Ezt az adatbázist összeveti az aktuális közlekedési információkkal, és ezután ennek megfelelően ajánlja fel az útvonalakat. Ez a funkció egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban érhető el.

Az alkalmazás továbbá a nappali és éjszakai mód automatikus váltására is képes az aktuális látási viszonyoknak megfelelően. A harmadik említésre méltó újítás segítségével a kedvenc úticélokat csempeként is kitűzhetjük a főoldalra, így kényelmesen, egy érintéssel elindíthatjuk az útvonaltervezést. További információért a Nokia hivatalos blogbejegyzését ajánljuk, a frissítés pedig hamarosan minden Lumia készülékre megérkezik.

Azóta történt

Előzmények