Hirdetés

WP7 blog: Samsung Omnia W előzetes

Tavaly a Nokiához és a HTC-hez hasonlóan a Samsung is két mangós mobillal is készült, melyek közül jelenleg sajnos egyik sem vásárolható szolgáltatói kínálatban Magyarországon. Ettől függetlenül azért nem lehetetlen beszerezni őket; a Focus S és az Omnia W párosából ma az utóbbit próbáltuk ki.

Tesztalanyunk külsőleg roppantmód hasonlít a Samsung tavalyi Windows Phone 7-es készülékére, az Omnia 7-re. Ez az állítás már kevésbé áll fent az anyaghasználatot tekintve, az Omnia 7 esetében jóval több fémet használtak fel a borítás megalkotásakor; ezt a telefonok tömegén is érezni. Az előlapon egy 3,7 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású megjelenítő található, amely az érintéseket kapacitív módon érzékeli. A technológiát tekintve egy pentile mátrixos Super AMOLED panellel van dolgunk, a betekintési szögek óriásiak, a színek viszont egy kissé túlszaturáltak. Utóbbi megítélése szubjektív: bár a szerkesztőségünk egyöntetű véleménye szerint ez jó dolog, sokakat viszont a világból is kikerget a túl élénk színvilág.


A hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera figyel, amely mellett egy LED-es villanó is található. A fotózás mellett mozgóképek rögzítésére is van lehetőség, ezt a Microsoft megkötései miatt maximum 720p felbontásban tehetjük meg. A telefon előlapján, a jobb felső sarokban egy másodlagos fényképezővel is összefuthatunk. Utóbbi VGA felbontással operál, ennek megfelelően fotózás helyett inkább videócsevegésre érdemes használni; erre kapunk is egy alkalmazást a Videohívás személyében.

A számítási műveletekért egy Qualcomm MSM8255 Snapdragon lapka a felelős, amely egy 1,4 GHz órajelű Scorpion processzort és egy Adreno 205 grafikus gyorsítót tartalmaz. Emellett 512 MB RAM és 8 GB belső tárhely áll a rendelkezésünkre; utóbbit nem bővíthetjük tovább. A gépen a Windows Phone 7 rendszer legújabb, Mango művésznevű variánsa fut, amelyet néhány extra alkalmazással is kiegészítettek a koreai gyártó mérnökei. Egyelőre ennyit mondanánk el a készülékről, a részletes teszt még ezen a héten várható.

dr. Kind

Előzmények