Hirdetés

WP blog: Újabb mérföldkő a Marketplace-ben

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Windows Phone alkalmazásboltja, a feltöltött applikációk száma október 22-én elérte a 125 ezret. A bűvös számhoz alig 20 hónapra volt szükség, a növekedés üteme tehát gyorsabb a Play Store-nál, az androidos szoftverpiac esetén ez ugyanis 26 hónapot vett igénybe. Az iOS esetében 18 és fél hónapról van szó. Az AllAboutWindowsPhone portál komoly statisztikákat készített a helyzetről, ezek közül szemezgetünk ma.

Az alkalmazások több, mint 30 ezer fejlesztőtől származnak, akik így átlagosan körülbelül 4,15 programmal rendelkeznek fejenként. Jelenleg naponta átlagosan 215 új program érkezik a Marketplace-be, az elmúlt hónapban 5673, az előző három hónapban pedig 15822 szoftverrel gyarapodott a kínálat. Sok alkalmazás csak bizonyos országokban érhető el, ebből a szempontból az USA vezet, az egyesült államok területén több, mint 101 ezer app között válogathatnak a felhasználók. Magyarországon is jó a helyzet, kis hazánkban körülbelül 75 ezer programot érhetnek el a WP7-tulajdonosok.

A jelenleg 126 ezer program közül körülbelül 11 ezer már nem érhető el, ezeket vagy a fejlesztő vonta vissza, vagy a Microsoft utasította el. A nyelv szerinti megoszlásban az angol vezet 99180 programmal, a második helyen a németül beszélő appok állnak (ez 7541 darabot jelent), a bronzérem a francia anyanyelvű szoftvereké (6764 alkalmazás). Az említett cikkben néhány további statisztika is látható.

Azóta történt

Előzmények