Hirdetés

WP blog: Elstartolt a 7.8-as frissítés a Lumia modellekre

Már több forrásból tudni lehetett, hogy a Windows Phone 7.5-öt futtató telefonok tulajdonosai január végétől számíthatnak a 7.8-as frissítésre. A mangós mobilok a csomag telepítése után jó pár újdonságra számíthatnak, a leginkább szembetűnő változást talán a megújult főképernyő okozza, három eltérő csempeméretet és néhány új előtérszínt kapunk.

Mint azt már több ízben tapasztalhattuk, a Nokia nagy erőkkel támad Windows Phone fronton, a gyártó pedig most sem volt rest, a 7.8-as frissítések sorát a finnek kezdik meg. Az összes megjelent Lumia modell szerepel a támogatott készülékek listáján, azaz az 510, 610, 710, 800 és 900 utótaggal rendelkező telefonok játszanak. Első körben a független mobilokra érkezik meg az update csomag, melyet a szolgáltatónál követett modellek követnek majd, utóbbi időpontjáról nincs információnk.

A finnek a gyorsaság mellett az extrák terén is az élen járnak, a Windows Phone 7.8 alapfunkciói mellett jó pár Nokia-specifikus plusz jár a frissítés mellé. Ilyen például a City Lens, mely egy speciális, a kamerát használó AR-szolgáltatást takar. Fontos még a Camera Extras a fényképezési képességeket turbózza fel, valamint immár Bluetooth-on keresztül is küldhetünk fájlokat. Az alábbi videó a Windows Phone 7.8-as verziójában eszközölt újdonságokat mutatja be, emellett a frissítés módját is ismerteti.

 

Azóta történt

  • Windows Phone 7.8 bemutató

    Megérkezett a várt Windows Phone 7.8 frissítés, a mangós telefonokra elérhető csomag elsősorban néhány kozmetikai újítást mutat fel.

Előzmények