Hirdetés

WP blog: Értesítési központ érkezhet

Nemrég érdekes képernyőfotók érkeztek egy Lumia 920 készülékről, melyek számos, jelenleg nem elérhető funkciót mutattak be. Egy seattle-i úriember, Jeremiah Wong eBay-en vásárolt egy WP8 alapú mobilt, mely néhány hamarosan érkező rendszerfunkcióról rántja le a leplet, legalábbis a pletykák szerint. A Lumia 920-ként értékesített készüléken már külsőleg is látszott, hogy nem egy átlagos finn mobilról van szó, a hátlapra az MSFT betűk voltak gravírozva; nagy valószínűséggel egy prototípusról van szó.

Bekapcsolás után a szoftveres oldalon is érdekességet tapasztalt a vásárló. Az egyik szembetűnő újdonság a multitasking felületen látható, az alkalmazásokat jelképező kártyák jobb felső sarkában egy-egy X betű látható, mely arra utal, hogy egyenesen az alkalmazásváltóról is ki lehet majd lőni a szoftvereket. Az alkalmazáslistán pedig immár a használat gyakorisága alapján kerülnek rendezésre a programok.

A leghasznosabb újdonság talán az értesítési központ. Az angolul notification center névre hallgató felületen aggregálva jelennek meg az értesítések, a képernyőképen két külső alkalmazástól származó üzenetek láthatóak. Egy átlátható, az összes értesítést megjelenítő felületről van szó, mely ráadásul igen jól néz ki.

Valószínűleg tényleg egy prototípusról van szó, azaz a hamarosan bemutatásra kerülő új rendszerverzió tartalmazni fog hasonló újdonságokat, ha igazak a pletykák. A Microsoft ugyanis a képernyőfotók publikálása után felkereste Wong urat, aki készséggel visszaszolgáltatta a telefont. Mint kiderült, a telefont egy buszon vesztette el a tulajdonosa, melyet egy ismeretlen személy adott el hősünknek. A redmondi óriás természetesen visszafizette a készülék árát, illetve egy Lumia 920 készülékkel is megajándékozta Jeremiah-t.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények