Hirdetés

WP blog: Lumia 920 előzetes

A nemrég bejelentett Windows Phone 8 modellek közül a legnagyobb várakozás a Lumia 920-at övezi, ami nem is csoda, a tavalyi Lumia 800 és 710 készülékekkel már bizonyított a Nokia. A csúcsmodell mellett egy olcsóbb telefont is piacra dobtak a finnek a Lumia 820 személyében, mely már szintén a szerkesztőségünkben pihen, ám a mai bejegyzés főszereplője a nagy testvér lesz.

A Lumia 920 előlapján egy Gorilla Glass 2 védelemmel ellátott 4,7 hüvelykes képátlójú kijelző feszít, melynek felbontása 768 x 1280 képpontos. A PureMotion HD+ technológiát használó panel érdekessége, hogy az érzékenységet magasra állítva akár kesztyűben is vezérelhető, ami nagyon jól jön a hideg közeledtével. A hátlapon egy 8 megapixeles, Carl Zeiss optikával rendelkező PureView kamera található, az előlapi fényképező 1,3 megapixeles.


Nokia Lumia 920

A borítás alatt egy Qualcomm MSM8960 SoC dolgozik; a lapka egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű Krait processzort és egy Adreno 225 grafikus gyorsítót tartalmaz. Az 1 GB RAM-mal rendelkező mobil működési sebességére nem lehet panasz: az animációk folyamatosak, az alkalmazások gyorsan megnyílnak, az összetett weboldalak megjelenítése sem okoz problémát. A telefonon Windows Phone 8 fut, az alap kínálat mellé jó néhány nokiás extrát kapunk, előre telepítve elérhető többek között a gyártó saját naviszoftvere, zenelejátszója és AR-szolgáltatása (azaz a City Lens) is.

A specifikációk tehát egy komoly készüléket sejtetnek, így nem csoda, hogy nagy várakozás övezi a Lumia 920-at. A részletes tesztből minden ki fog derülni, az iromány a hét vége felé várható, addig is kedvcsinálónak álljon itt egy videó.

Azóta történt

Előzmények