Hirdetés

WP blog: Samsung ATIV S előzetes

A Windows Phone start során öt készülékről hullott le a lepel, a Nokia-féle Lumia 920 és 820, valamint a HTC gyártmányú 8X és 8S mellett a Samsung is bemutatott egy telefont. Az említett ötösfogatból még csak utóbbi nem járt nálunk, ám ami késik, nem múlik, az ATIV S ma reggel landolt a szerkesztőségben.

A Samsung kapásból a csúcskategóriát ostromolja a telefonnal, mely a Galaxy S III-ra hajazó formatervvel és anyaghasználattal rendelkezik. A hátlap mintha szálcsiszolt fémből lenne, ám ez ne tévesszen meg senkit, a teljes borítás plasztikból van. Az alig 8,7 milliméteres vastagsághoz 135 grammos tömeg társul, a kijelző 4,8 hüvelykes, a felbontása 720 x 1280 pixeles. A Super AMOLED technológiát használó megjelenítőt Gorilla Glass 2 védi a karcoktól és egyéb sérülésektől. Az előlapi fényképező 1,9 megapixeles, a hátlapi kamera 8 megapixeles, utóbbi Full HD felbontású videókat is tud rögzíteni.

A hátlap alatt egy Qualcomm MSM8960 lapka duruzsol, a csíkszélessége 28 nanométer. Tartalmaz egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű Krait processzort és egy Adreno 225 grafikus gyorsítót, mely mellett 1 GB RAM és kiviteltől függően 16 vagy 32 GB belső tárhely található. Az energiaellátásért egy 2300 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor felel. Adatkommunikációs szempontból a WiFi (802.11a/b/g/n), Bluetooth (3.0, A2DP-támogatással) és NFC mesterhármasra számíthatunk, extraként hotspot funkció, WiFi Direct és DLNA jár. Mobilhálózaton lógva a letöltési sebesség legfeljebb 42 Mbps lehet, feltöltés esetén 5,76 Mbps elméleti sebességre számíthatunk.

A telefonon Windows Phone 8 fut, így az alap szoftverkínálatot és a felhasználói felületet a Microsoft biztosítja. A Samsung néhány extrával egészítette ki mindezt: a Now az időjárást, a híreket és a tőzsdeinformációkat mutatja, a ChatON egy csevegőszoftvert takar. A Music Hubban a 7digital zeneáruházból vásárolhatunk muzsikákat, a MiniDiary-ben naplószerű bejegyzéseket hozhatunk létre, a Photo Editor egy alapfunkciós képszerkesztő.

Első pillantásra tehát ezt nyújtja az ATIV S, a részletes teszttel a jövő héten jelentkezünk. Addig is kedvcsinálóként álljon itt egy videó, melyen a doboz tartalmát, a külsőt és az extra szoftvereket mutatjuk be.

Azóta történt

Előzmények