XOLO Q500 - Qualcomm processzorral

A XOLO markanévről Európában először az Intel révén lehetett hallani, hiszen az indiai gyártó az első Medfield processzorral szerelt fejlesztői prototípus után végfelhasználók számára elérhető megoldásokkal is előrukkolt. Az Intel Atom processzorai - habár ma már számítási teljesítmény és fogyasztás terén is megállják a helyüket - sosem váltak igazán sikeressé a telefonos és táblagépes szektorban, és úgy tűnik, hogy ezt a régi szövetségesek is érzik a "bőrükön". A legfrissebb beszámolók szerint a XOLO legújabb készüléke, a Q500 éppen ezért már 1,2 GHz-es Snapdragon S4 processzor köré épül, mely mellé 720p videók rögzítésére alkalmas 5 megapixeles fő és VGA előlapi kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth modult, dupla SIM foglalatot, 1 GB RAM-ot, és 4 GB belső memóriát kínál 29 000 forintnak megfelelő áron. A XOLO egyébként már a múlt hónapban bemutatott egy MediaTek processzorral szerelt okostelefont, vagyis az indiai gyártó egyre inkább az ARM-alapú megoldások felé kacsintgat.

Azóta történt

Előzmények

  • Xolo Q900 – filléres négymagos

    Negyvenötezer forintnak megfelelő áron debütál a Xolo HD kijelzővel és négymagos processzorral felvértezett kétmagos okostelefonja.

  • XOLO Tab – filléres 3G táblagép

    Alacsony árfekvésű, négymagos processzorral és 3G modemmel szerelt, hanghívások lebonyolítására is alkalmas nyolchüvelykes táblagéppel rukkolt elő az indiai XOLO.

Hirdetés