Xperia Z2 és Z2 Tablet frissítés érkezett

A Sony közleménye szerint az Xperia Z2 és Z2 Tablet készülékekre megkezdődött az Android 4.4.4 KitKat szoftverfrissítések leszállítása, mely a platform apróbb ráncfelvarrásai mellett a japán gyártó exkluzív szolgáltatásainak legfrissebb verzióit is tartalmazza. A PlayStation 4 tulajdonosok számára például jó hír lehet a Z3 sorozattal együtt bemutatott PS4 Remote Play, mely segítségével a telefon vagy táblagép a konzol távoli kijelzőjeként funkcionálhat, illetve a játékok irányítására is lehetőséget teremt. További újdonság a Smart Screen Rotation és a Record Screen, melyek közül az előbbi a véletlen képernyő elfordulások ellen jelent védelmet, míg az utóbbi a képernyőn megjelenő tartalom videóként való rögzítésére képes.

Sony Xperia Z2 és Z2 Tablet
Sony Xperia Z2 és Z2 Tablet

A zene szerelmeseinek további újdonság a PCM és DSD audiofájlok lejátszása, illetve a Walkman alkalmazás Sony DSEE HX támogatása, mely utóbbi az MP3 és AAC formátumú zenék hangzásának javítására született. A zenelejátszó emellett számos Sony fül- és fejhallgatóhoz optimizált hangképeket is tartalmaz, így a tömörített zenékből is ki lehet hozni a maximumot. A szoftverfrissítés része továbbá a legújabb Xperia Camera alkalmazás és a Battery Stamina energiatakarékos üzemmód is, mely mellett az Xperia Z2 tulajdonosok számára az akár egy hetes készenlétet biztosító Ultra Stamina funkció is rendelkezésre áll.

Előzmények

  • Ütős lehet az Xperia Z4

    Az elérhető legerősebb hardveres kombinációval, megnövekedett méretű és felbontású kijelzővel és továbbfejlesztett kamerával érkezhet a „Sony Xperia Z4” kémhírek szerint.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés