Átlátszó S8, vándorló Home gomb és variálható Bixby billentyű

A JerryRigEverything Galaxy S8 gyötrővideóját pár napja mi is közzétettük, és az új Samsung csúcsmobil állta a sarat, legalábbis a prémium, de nem strapakategória elvárásainak megfelelően. Zack már akkor jelezte: szívesen látna olyan üveg hátlapot egy mobilon, amelyik, hasonlóan az ilyen PC-s házakhoz, mindig láthatóvá teszi a belső komponenseket. Nos, a Samsung nem sietett, hogy tömeggyártásba küldjön ilyen Gorilla Glass 5 hátlapokat, úgyhogy Zack – a garanciát beáldozva – saját kezébe vette az irányítást. Előbb a hátlapot emelte le, majd a festék és a laminálás leoperálása jött, aztán beáldozta a vezetékmentes töltést, hogy még több elem mezítelen maradjon. Végül az üveget kétoldalú ragasztóval visszaillesztette, íme az eredmény és Zack boldogsága:

A napokban egyébként kiderült egy hasznos apróság, ami megnyugtathatja azokat, akik a mindig aktív kijelző beégésétől tartanak. Az talán ismert volt, hogy az állandóan megjelenő óra, értesítések, háttérkép, naptár vagy egyéb információ „vándorolt” az előlapon, hogy az egyes Super AMOLED pixelek sose működjenek túl sokáig egy időben. Most az is kiderült, hogy az immáron szintén a képernyőn megjelenő home gomb is izeg-mozog, szinte észrevétlenül, ám hasonló megfontolásból.

A Bixby asszisztens főoldala
A Bixby asszisztens főoldala [+]

Egy androidos telefont persze könnyebb szoftveresen átszabni, mint küllemében, és a Play Áruházban elérhető több alkalmazás is, ami a bal oldalt kitapintható, Bixby Asszisztenst indító billentyű funkciójának a cserjéjét teszi lehetővé. A Samsung nyilván szeretné, hogy az egyelőre leginkább kártyás gyűjtőoldalként működő, de fejlesztés alatt álló Bixby a rendszer szerves része legyen, ez viszont nyelvi és funkció oldaláról is komoly munkát igényel. Addig is ott van például a BixRemap, a bxActions, a BixBye vagy a Bixby Button Remapper, amelyekkel a legkülönfélébb lehetőségeket ki lehet váltani a gomb lenyomásakor. Ennek részleteiről az AndroidAuthority írt.

Előzmények

Hirdetés