Zack vs. iPhone 14

Meggyötörték a legújabb iPhone-t, lángra lobbant Zack Nelson szíve.

Ellátogatott Zack Nelson műhelyébe a 6,1"-es panellel és Apple 15 Bionic chippel szerelt iPhone 14, és mintha mi sem változott volna egy éve: nem csak a chip, a küllem is változatlan. A szétszerelésről és gyötréstesztekről ismert csatorna azonban megjegyzi: az alapmodellek esetében immár nem csak az előlapi, hanem a hátlapi edzett üveget is relatív könnyű eltávolítani komolyabb szerelgetés nélkül, és a hivatalos szervizköltség betöréses csere esetén a Pro modell 500 dolláros csekkje helyett (ezt nevezzük betöréses lopásnak) „csak” 170 dollár, aki nem csenget az AppleCare+-ért.

A szétszerelésnél azonban Mr. Nelson még nem tart, megkarcolta viszont a Ceramic Shield fantázianevű előlapi üveget, és a Mohs-skála hatos keménységű vésője alig hagyott rajta nyomot, csak a hetes karcolt mélyebbet. Ennek a titka, hogy beszállító Corning kerámia nanokristályokat kever az üvegbe, és ez biztosítja a True Depth kamerarendszer és a Face ID zavartalan működését is az idő előrehaladtával. Az iPhone-ok erénye a lapos, masszív oldalkeret, ami erősebb vázat és valamivel kisebb az esélyt jelent elejtés esetén az üveglapok betörésére az ívelt társakkal szemben. Ez a forma speciel jól áll a kisebb modelleknek, viszont megnehezíti a nagyobbak használatát és hordozásuk is kényelmetlenebb.

A zafírkristály lencsevédő üveg úgy karcolódik, mint a hagyományos
A zafírkristály lencsevédő üveg úgy karcolódik, mint a hagyományos (forrás: Zack Nelson) [+]

A zafírkristály fantázianevű lencsevédelem hátul pont annyira karcolódik, mint a szokásos edzett üveglap (6-os keménységű véső) – tehát az igazi zafírüvegnél sokkal jobban (azon a 8-as kellene először nyomot hagyjon), de az előlapnál is valamivel látványosabban. Időszerű lenne tehát nem csak a zafírkristály felemlegetését elhagyni, de még jobb volna és Ceramic Shield komponensre váltani. Fogalmam nincs, az öngyújtólángos kísérlet miért része még mindig a teszteknek, az iPhone 14 mindenesetre 20 másodperc után kezdi kikapcsolni a felforrósodott AMOLED pixeleket, amelyek további fűtés után vissza sem kapcsolnak, szóval tűzoltóként továbbra sem érdemes munka közben tolny a Candy Crush Sagát, nyári 40 fokban azonban ez nem jelenthet gondot. Az alumíniumváz végül tényleg roppant masszív és erős: Zack kis ívet is alig tud belerakni a hajlításpróbán, és az antennasávok környékén sincsenek bizonytalanságok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés