Zöld iPhone 13 és lila iPad Air, de Apple M1 processzorral

Az utolsó adag pletyka a március 8-i Apple bemutató előtt.

Március 8-án, magyar idő szerint este 7 órától tavaszi bemutatót tart az Apple. Arról már régóta szólt a fáma, hogy az utoljára 2020-ban frissített iPhone SE és az iPad Air lehet a középpontban. Külsőleg sok frissítést nem érdemes várni, a hardvert aktualizálhatja az Apple, a 9to5Mac szerint az iPad Air esetében ráadásul az Apple táblagépei között az aktuális csúcsnak számító M1-es processzorral.

 

Az iPad Pro 2021-ben kapta meg az Apple saját fejlesztésű lapkái között belépőszintűnek számító M1-et, amit a 24”-es iMac, a Mac Mini és a 13”-es MacBookok is használnak. Leggyengébb konfigurációban az M1 nyolc processzormagot és hét grafikus magot használ 8 GB megosztott memóriával, de teljesítménye így is 70%-kal jobb, mint az A14 Bionic processzoré, amit a kurrens iPad Air használ, és 50%-kal jobb az A15 Bionicnál, ami az iPad Miniben és az iPhone 13-ban van. A 9to5Mac szerint a cég a számítógépek és a táblagépek közötti távolságot szeretné csökkenteni azzal a lépéssel, hogy M1-esíti az iPad Airt is.

Így nézhet ki lilában az iPad Air.
Így nézhet ki lilában az iPad Air. (forrás: AppleTrack) [+]

Az iPhone SE kapcsán nem érdemes ilyen nagy ugrásra számítani, ott marad az A-szériás lapka, de a telefonba is megérkezik az 5G támogatás. A mobilok várhatóan maradnak a már megszokott formánál és színeknél (fekete, fehér, piros), nem kapnak MagSafe-et, de a QI vezetékmentes töltés marad. Az operatív memória mérete nőhet, 3 GB helyett az A15 Bionic processzor mellé 4 GB jár, a tárhely opciók pedig 64 / 128 / 256 GB lesznek, ahogy a 2020-as iPhone SE-nél is. Az árakat a JP Morgan analízise 300 és 399 dollár közé saccolja, a két évvel ezelőtti iPhone SE utóbbi árcímkével került a piacra.

Zöld színű iPhone 13 és 13 Mini is várható, de ez a frissítés csak kozmetikai.
Zöld színű iPhone 13 és 13 Mini is várható, de ez a frissítés csak kozmetikai. (forrás: AppleTrack) [+]

iPhone 13-ból és 13 Miniből várható zöld színű modell, tavaly lila volt a tavaszi színfrissítés, ezt idén az iPad Air kaphatja, legalábbis az AppleTrack által közölt renderképek szerint. A hétvégén felbukkantak pletykák arról is, hogy egy olcsóbb kijelzőt és egy Mac Studio nevű, valahol a Mac Mini és a Mac Pro között teljesítő, kinézetre pedig a már 2000-ben passzív kialakítást használó (és emiatt hatalmasat bukó) Power Mac G4 Cube-ot idéző gépet is leleplezhet az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés