108 megapixeles kamerával fotózhat a Huawei Nova 9 SE

A százezer forintos ársávba érkezhet új telefon a Huaweitől. A hardver ismerős, ez lehet a cég első 108 megapixeles kamerával szerelt telefonja.

A tavaly ősszel bemutatott Nova 9 kistestvére érkezhet hamarosan az európai mobilpiacra, 250 - 280 eurós induló áron nyithat a Nova 9 SE. A kis jelző nem feltétlenül állja meg a helyét, ha a telefon méreteit nézzük, az ugyanis 6,78 hüvelyk átmérőjű IPS LCD paneljével, 191 grammjával és 164,73 × 75,63 × 8 milliméterével minden, csak nem apró. A kijelző felbontása állítólag 1080 × 2399 pixel lesz, a képarány 19,9:9, a sarkok nem hajlanak le a jobb és bal szélen, az ujjlenyomat-leolvasót pedig nem a panelben kell majd keresni, hanem a telefon jobb oldalán, a bekapcsoló gombban.

Így néz majd ki a készülék ezüst színben.
Így néz majd ki a készülék ezüst színben. (forrás: WinFuture)

Az előlapi kamera a kijelző tetején, lyukba vágva kap helyet, 16 megapixeles egységről van szó. A hátlapon négy kamera várható 108 + 8 + 2 + 2 megapixellel. Egyértelmű, hogy a 108 megapixeles egység lesz a széles látószögű főkamera, az egyelőre kérdéses, hogy milyen szenzort használ majd a Huawei, a legvalószínűbb tipp a Samsung Isocell HM2. A maradék kamerák pontosan ugyanazok, mint a Nova 9-ben is vannak, ultraszéles, makró és mélységérzékelő.

3,5 milliméteres csatlakozót nem érdemes keresni ezen a telefonon sem.3,5 milliméteres csatlakozót nem érdemes keresni ezen a telefonon sem.3,5 milliméteres csatlakozót nem érdemes keresni ezen a telefonon sem.3,5 milliméteres csatlakozót nem érdemes keresni ezen a telefonon sem.3,5 milliméteres csatlakozót nem érdemes keresni ezen a telefonon sem. 3,5 milliméteres csatlakozót nem érdemes keresni ezen a telefonon sem. (forrás: WinFuture) [+]

Valószínűleg 8 GB rendszermemóriát és 128 GB microSD-vel bővíthető tárhelyet kínál majd a Nova 9 SE. 5G-t a céget sújtó korlátozások miatt nem érdemes várni, a mobilon az Android 11-re épülő EMUI 12-t a Qualcomm Snapdragon 665 hajtja majd meg. Ez egy hároméves chip, 2019 elején mutatták be és 11 nanométeren készül. A Qualcomm kínálatában elérhető 4G-s lapka még a Snapdragon 680 is, ezt már 6 nanométeres csíkszélességen gyártják, ugyanakkor drágább is, a Huawei vélhetően minél alacsonyabban akarja tartani az árat.

Oldalt, a bekapcsoló gombban lehet az ujjlenyomat-leolvasó.
Oldalt, a bekapcsoló gombban lehet az ujjlenyomat-leolvasó.

Az akkumulátor 4000 milliamperórás telep, ezt USB-C-n keresztül valamilyen, egyelőre meg nem határozott sebességű gyorstöltéssel lehet tápolni. A telefonban lesz NFC, viszont a Google szolgáltatásait itt sem kell keresni, HMS keretrendszer dolgozik majd a felhasználók keze alá. A Nova 9 SE, amely egyébként kísértetiesen hasonlít a Kínában kapható Honor 50 SE-re, fekete, ezüst és kék színekben lesz elérhető, egyelőre nem tudni, mikortól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés