Átcímkézett Huawei mobilt dob piacra Kínában a Wiko

A Nova 9 SE 5G-re szitáznak más logót.

A hír címét olvasva felmerülhet a kérdés: ugyan miért írunk egy olyan márka olyan telefonjáról, amit olyan piacon vezetnek be hamarosan, amelyik minket a legkevésbé sem érint, ám van a történetben egy dupla csavar. A Wiko ugyanis, bár hangzásra lehetne távol-keleti brand, egyike a nagyon ritka európai mobilmárkáknak, amibe a barcelonai Mobile World Congressen többször belefutottunk.


A Wiki WiM fél évtizeddel ezelőttről [+]

A Wiko WiM anno például elég egyértelműen kölcsönvett akkori iPhone-ra jellemző vonásokat, amelyek egyébként jól álltak neki, az elmúlt időszakban a 11 éve alapított márkáról viszont jóval kevesebbet hallottunk. Ezért meglepő, hogy a franciák most Kínában dobnak piacra egy átcímkézett Huawei telefont HarmonyOS-sel, ami európai oldalról valami igen előnyös egyezség okán történhetett meg.


A Nova 9 SE 4G szerkesztőségünk mellett – az 5G-s változat pont így néz ki [+]

A GSM Arena szerint a Nova 9 SE 5G-s változata az, amely bekerült a tanúvédelmi programba, hogy Wiko családnévvel kezdjen új életet 6,78"-es és 120 Hz-es IPS panellel, 108 megapixeles főkamerával, 8 megapixeles ultraszélessel, 2-2 megapixeles makró és mélységérzékelővel, illetve 16 megapixeles szelfiegységgel.

(forrás: Wiko) [+]

Ha valóban így van, akkor ezt a telefont is a Snapdragon 695 hajtja majd meg 5G modemmel, 4000 mAh-s teleppel és 66 wattos gyorstöltéssel, a poszter pedig 256 GB-os tárolót ígér. A Huawei oldaláról az lehet a megegyezés előnye, hogy elmondhatják: nem csak saját márkás eszközök futtatnak HarmonyOS-t, de az is lehet, hogy a kollaboráció stratégiaváltást jelöl, és személyes jelenlét helyett nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben a partneri kapcsolatokra. Bemutató december 27-én.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wiko

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés